-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškio paminklų gaminimo bendrovės vadovas nubaustas už apgaulingą apskaitą

Joniškio verslininkas, vertęsis paminklų gamyba ir pardavimu, sukčiavo ir į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 21 tūkst. eurų mokesčių: pridėtinės vertės, gyventojų pajamų bei mokesčių „Sodros“ biudžetui.
Litai
Litai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Bendrovės vadovui už apgaulingos apskaitos tvarkymą bei neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą skirta 3766 eurų bauda.

Šiaulių apygardos teismui išnagrinėjus nuteistojo apeliacinį skundą, pirmadienį įsiteisėjo Joniškio rajono apylinkės teismo nuosprendis verslininko baudžiamojoje byloje,pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2011 ir 2012 metais klientai, atvykdami į įmonę Joniškio rajone, užsisakydavo pageidaujamų išmatavimų paminklus ar kapų tvarkymo paslaugas ir už tai mokėdavo grynais pinigais tiek avansus, tiek ir galutinius atsiskaitymus.

Mokėjimų dokumentų niekas negaudavo, nes įmonė parduotų prekių bei suteiktų  paslaugų dokumentais neformino ir į buhalterinę apskaitą neįtraukė. Tik po to, kai pareigūnai jau buvo pradėję ikiteisminį tyrimą, įmonė daliai klientų išrašė ir perdavė sąskaitas faktūras, kasos pajamų orderius. 

Buvo nustatyta, kad per dvejus metus šios įmonės paslaugomis pasinaudojo 39 klientai, kurie už paminklų pagaminimą ir pastatymą mokėdavo nuo 100 iki 8000 litų (nuo 28 iki 2316 eurų). Iš viso už paslaugas klientai perdavė daugiau nei 100 tūkstančių litų (28962 eurų), kurių įmonė buhalterijoje neapskaitė.

Tyrimo metu nustatyta, kad šioje įmonėje sukčiauta ir kitais būdais. Pusę etato įdarbintam dailininkui dalis atlyginimo būdavo mokama „vokelyje“.

Nuo 2010 iki 2013 metų be apskaitos dokumentų šiam darbuotojui buvo išmokėtas 91 tūkstantis litų (26355 eurų). Įmonės vadovas savo kaltę tiek tyrimo metu, tiek teisme neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius