-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiečio žudikai kitą rytą patys aukai degė žvakutes ir kalbėjo, koks žiaurus yra gyvenimas

Panevėžio apskrities VPK pareigūnai operatyviai nustatė tris panevėžiečius, kurie įtariami padarę kraupų nusikaltimą – naktį iš šeštadienio į sekmadienį Rožyne esančiame parke lazdomis mirtinai uždaužę vietos gyventoją, 26-erių metų Justiną Skaudą. Šiandien visus įtariamuosius teismas leido suimti. Dvidešimtmetis N.B. suimtas trims mėnesiams, vienas septyniolikmetis mėnesiui, kitas – dešimčiai dienų.
Įtariamųjų suėmimas
Įtariamųjų suėmimas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Suėmus įtariamuosius Panevėžio apskrities vyriausiame policijos komisariate surengta spaudos konferencija, kurios metu pareigūnai atskleidė kiek daugiau nužudymo detalių. Apie kraupų, tačiau greitai išaiškintą nusikaltimą plačiau papasakojo Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus.

Bene labiausiai pribloškusia detale tapo tai, jog žudikai kitą rytą po nusikaltimo sugrįžo į įvykio vietą nešini žvakėmis. Jie kartu su kitais vietos jaunuoliais stovėjo Justino Skaudos nužudymo vietoje. Įtariamieji tuomet draugams dviveidiškai sakė: „Koks žiaurus tas gyvenimas. Baisu, kas darosi.“

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nors iš pradžių 15min iš įvykyje dalyvavusio vieno jaunuolio gavo informaciją, kad juos užpuolė keturi asmenys, tačiau policija patikino, kad užpuolikai buvo trys ir visi jie buvo sulaikyti.

Vienas jų buvo sulaikytas mokykloje, kiti – namuose. Jiems pareikšti įtarimai dėl tyčinio nužudymo ir nesunkaus kūno sužalojimo iš chuliganiškų paskatų.

VIDEO: Panevėžyje mirtinai uždaužytas vyras

Orlandas Butkus teigia, kad įtariamieji vykdyti nusikaltimo atėjo pėsčiomis. Įvykio metu jie buvo apsvaigę nuo alkoholio, o nukentėjusįjį daužė rankomis bei lazdomis, spardė. Nuo patirtų sužalojimų J.Skauda mirė vietoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Orlandas Butkus
Tomo Markelevičiaus nuotr./Orlandas Butkus

Pasak policijos, įvykio vieta buvo pasirinkta atsitiktinai, tačiau nusikaltimui buvo ruoštasi. Vėliau žudikai naikino įrodymus.

Anot pareigūnų, nusikaltimo motyvai nebuvo labai svarūs. Nors konkrečiai jie neįvardijami, tačiau O.Butkus juos vadina mažareikšmiais.

Įtariamieji ir nukentėjusieji tarpusavyje buvo pažįstami, tarp kai kurių iš jų praeityje yra buvę konfliktų, todėl nužudymo motyvu galėjo tapti senų tarpusavio sąskaitų suvedinėjimas, asmeninio pobūdžio nesutarimai.

Nors pareigūnai nei patvirtina, nei paneigia, tačiau, 15min žiniomis, nužudytasis lemtingą vakarą užpuolikų telefonu buvo kviečiamas susitikti.

Kad būtų drąsiau, į parką J.Skauda pasikvietė du savo draugus, kurie, kilus muštynėms, pabėgo.

Beje, nužudytasis dar tą patį vakarą, kelios valandos prieš nužudymą, buvo susitikęs su būsimais budeliais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamųjų suėmimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamųjų suėmimas

Anot pareigūnų, iš pradžių nusikaltimą aiškintis sekėsi kebliai.

Likę gyvi nukentėjusieji nenoriai bendravo su policija ir nebuvo nusiteikę pasakyti visų jiems žinomų aplinkybių apie įvykį ir užpuolikus.

Už nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 8 metų iki gyvos galvos. Nepilnamečiai sulauks mažesnių bausmių. Jie pilnamečiais taps atitinkamai gegužės ir liepos mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius