Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje sutriuškinta grupuotė, kuri iš narkotikų tikėjosi uždirbti apie 800 000 litų

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (toliau – Panevėžio apskr. VPK ONTB) pareigūnai ir Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tęsdami praėjusių metų gruodį pradėtą operaciją, ketvirtadienį sulaikė dar tris įtariamuosius.
Litai
Litai / BFL/Edgaro Anisimenko nuotr.
Temos: 1 Sulaikymas

Sausio 16 d. Panevėžio apskr. VPK ONTB pareigūnai Panevėžyje sulaikė du panevėžiečius ir vieną Panevėžio rajono gyventojus: Ž.J., gimusį 1980 m., anksčiau teistą už chuliganizmą, T.L., gimusį 1989 m., anksčiau teistą už turto pasisavinimą ir iššvaistymą, ir A.K., gimusį 1980 m., anksčiau neteistą.

Panevėžio apskrities VPK vyresniosios specialistės Reginos Bučinskienės išplatintame pranešime primenama, kad 2013 m. gruodžio 3 d. Panevėžio apskr. VPK ONTB pareigūnai sulaikė 6 asmenis, įtariamus organizuotoje grupėje neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, tokių medžiagų platinimu, neteisėtu jų disponavimu Panevėžio mieste.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalį.

Sulaikyti panevėžiečiai T.K., gimęs 1980 m. (anksčiau teistas, buvęs sulaikytas Vokietijoje), G.Z., gimęs 1981 m. (anksčiau teistas už viešosios tvarkos trikdymą, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas), A.U., gimęs 1976 m. (anksčiau teistas už nesunkų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti), G.K., gimęs 1968 m. (anksčiau teistas už vagystę), T.I., gimęs 1989 m. (anksčiau teistas už vagystes, buvęs sulaikytas Švedijoje, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas), ir anksčiau neteista J.V., gimusi 1973 m., siejami su viena Panevėžio mieste veikiančia organizuota nusikalstama grupuote.

Manyta, kad Panevėžyje buvo organizuotas platus narkotinių medžiagų, t. y., kanapių, platinimo tinklas. Įtariama, kad šių medžiagų platinimą organizavę asmenys veikė labai atsargiai –  narkotinės medžiagos buvo perduodamos tik patikimiems asmenims iš rankų į rankas, kvaišalai  platinami gatvėse, butuose, baruose, automobiliuose. Sulaikius įtariamuosius skirtingose Panevėžio miesto ir rajono vietose atlikta 13 kratų. Kratų metu rasta apie 22 kg narkotinių medžiagų – kanapių ir jų dalių. Įtariamieji, realizavę gatvėje kvaišalus, tikėjosi uždirbti apie 800 000 Lt, ir būtų išplatinta 22 000 dozių žolės.

2013 m. gruodžio mėn. 5 d.  Panevėžio m. apylinkės teismas leido suimti įtariamuosius. Keturiems skirtas suėmimas 3 mėnesiams, dviems – 1 mėnesiui.

Panevėžio apskr. ONTB pareigūnai neabejojo, kad įtariamųjų ratas plėsis. Tai patvirtino ir sulaikymai sausio 16 d.

BK 260 straipsnis „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“ skelbia, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius