Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19 /2015 11 20

Po 5 valandų gaudynių Vilniuje sulaikytas „Kalašnikovo“ automatą iš pareigūnų pagrobęs I.Molotkovas

Ketvirtadienį po 18 val. Vilniuje, Laisvės prospekte, daug policijos ekipažų užtvėrė eismą. Iš pradžių slėpusi nuo visuomenės ir žiniasklaidos bet kokią informaciją, kas dedasi, vėliau policija pranešė, kad automato pagrobėjas pabėgo surakintas antrankiais, tačiau jis turi psichinių problemų, be to, yra priklausomas nuo narkotikų. Į bėglio Igorio Molotkovo paieškas įsitraukė visa Vilniaus apskrities policija, „Aras“, VAD, o gyventojai įspėti saugotis. Praėjus daugiau nei 5 valandoms bėglys buvo surastas pastate Pelesos gatvėje – šią vietą pareigūnai jau tikrino anksčiau, tačiau tuomet jo nerado. Rastas ir ginklas.

 

Svarbiausios žinios

  • Ketvirtadienį vakare Švenčionių komisariato policininkai kartu su 24 metų Igoriu Molotkovu sustojo prie 6-ojo PK Vilniaus Laisvės prospekte, kad paimtų dar vieną asmenį;
  • Apie 18 val. I.Molotkovas pabėgo su iš pareigūnų pagrobtu „Kalašnikov“ automatu; jame – viena apkaba (apie 30) šovinių.
  • Maždaug 23.30 val. jis buvo rastas Pelesos gatvėje; ši vieta anksčiau buvo tikrinta, tačiau pirmą kartą bėglys nebuvo rastas;
  • Policijos teigimu, I.Molotkovas ginklą pareigūnui išplėšė iš rankų; šaltiniai teigia, kad vyras galėjo vienas būti paliktas automobilyje, iš kurio sugebėjo pasprukti;
  • Saulius Skvernelis apie situaciją: „Visiškas neprofesionalumas ir apgailėtina“​ ; Remigijus Šimašius: policijai tai turi būti pamoka
  • Bėglio visoje Vilniaus apskrities teritorijoje ieškojo apie 3 tūkst. policijos pareigūnų, dirbo „Aro“, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai, pasitelktas VSAT sraigtasparnis;
  • Buvo neatmetama galimybė, kad bėglys gali bandyti pasišalinti iš miesto. Todėl policija buvo uždariusi išvažiavimus iš Vilniaus;
  • I.Molotkovo specialybė – automobilių mechanikas. Jis uždarbiaudavo Vilniuje, nelegaliai garažuose veikiančiuose servisuose.

Papildyta ​​00.48 val. Surengta spaudos konferencija, kurioje Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas papasakojo apie bėglio sulaikymą ir operacijos detales. Plačiau skaitykite čia.

15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės
15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės

Papildyta ​​23.42 val. I.Molotkovas rastas besislepiantis bendro naudojimo patalpose penktame daugiabučio namo aukšte. Pareigūnai šią vietą jau kartą buvo atvykę tikrinti, tačiau tuomet bėglio nerado.

I.Molotkovą pastebėjo gyventojai, jie pranešė policijai.

Papildyta ​​23.34 val. Policija oficialiai patvirtino – bėglys sulaikytas Pelesos gatvėje, Vilniuje. Netrukus paskelbta, kad rastas ir ginklas. I.Molotkovo paieška truko daugiau nei 5 valandas.

Papildyta 23.25 val. 15min.lt žiniomis, Pelesos gatvėje sulaikytas asmuo, kuris galimai yra ieškomas I.Molotkovas. Policija oficialiai kol kas šios informacijos nei patvirtina, nei paneigia.

Papildyta 23.10 val. 15min.lt žiniomis, I.Molotkovas yra baustas dėl administracinių teisės pažeidimų, vagystės, narkotinių medžiagų vartojimo.

Papildyta 23.01 val. „Turėdami informacijos, kad feisbuke buriasi uždaros grupės, raginančios burtis jaunimą ir eiti tikrinti apleistų namų ieškant ginkluoto bėglio, GRIEŽTAI ĮSPĖJAME TO NEDARYTI!“, – tokio turinio pranešimą savo paskyroje „Facebook“ ketvirtadienį paskelbė Lietuvos policija. 

Papildyta 22.51 val. Pranešimas apie pastebėtą bėglį Pašilaičiuose nepasitvirtino. Pareigūnai iš Ukmergės gatvės išvyksta.

Papildyta 22.33 val. Naujas paieškų pajėgų taikinys – namas Pašilaičiuose, Ukmergės gatvėje, ties išvažiavimu iš miesto. Teigiama, kad pastatą už Perkūnkiemio apsupo daugybė pareigūnų.

Papildyta 22.14 val. 15min.lt išsiaiškino, kad įtariamojo Igorio Molotkovo specialybė – automobilių mechanikas. Portalo šaltinių teigimu, iš Švenčionių kilęs vaikinas uždarbiaudavo Vilniuje, nelegaliai garažuose veikiančiuose servisuose, kur remontuodavo daugiausiai BMW markės automobilius. 

Papildyta 21.54 val. Pagrobtame automate buvo viena apkaba šovinių, TV3 žinioms sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas

„Jis pabėgo kartu su automatiniu ginklu – „Kalašnikov“ automatu. Yra viena apkaba šovinių“, – sakė L.Pernavas. Vienoje „Kalašnikov“ apkaboje, anot pareigūnų, yra 30 šovinių.

Pasak L.Pernavo, policijos pareigūnai šiuo metu yra apklausiami, su jais dirba psichologai.

Papildyta 21.40 val. Neatmetama galimybė, kad bėglys gali bandyti pasišalinti iš miesto. Todėl policija svarsto galimybę uždaryti išvažiavimus iš Vilniaus.

Be to, Vilniaus policijoje 15min.lt sužinojo, kad saugumo sumetimais ketvirtadienio vakarą sostinėje buvo rekomenduota nutraukti du renginius. Vienas jų turėjo vykti šalia prekybos centro „Ozas“, kitas – Valdovų rūmuose.​

Vis dėlto vėliau patikslinta, kad Valdovų rūmuose ketvirtadienio vakarą surengtos Baltijos Asamblėjos apdovanojimų šventės incidentas Vilniuje, kai su policijos automatu pabėgo sulaikytasis, nesugadino. „Renginys vyksta, svečiau jaučiasi puikiai ir jie nežino apie tą Lietuvos gėdą“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė Seimo pirmininkės atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas. Šiame reginyje dalyvavo visų trijų Baltijos šalių parlamentų vadovai – Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Estijos Rygikogo pirmininkas Eikis Nestoras ir Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė, kiti svečiai.

Policijos pareigūnai prašo žiniasklaidos atstovų ir gyventojų pagalbos: pastebėję antrankiais surakintą, keistai besielgiantį ar dėl kitaip įtartiną, tamsiais rūbais apsirengusį vyrą, nedelsdami praneškite BPC telefonu 112 arba Vilniaus apskrities policijos įstaigai tel. (8 5) 271 6007.

VSAT sraigtasparnis apie 21.40 val. skraidė virš Pilaitės.

VIDEO: Bėglio su automatu paieškoms pasitelktas VSAT sraigtasparnis

Tuo tarpu žemėje dirbantys pareigūnai kai kuriose gatvėse stabdo eismą ir masiškai tikrina vairuotojus, apžiūri mašinų salonus ir nurodo atidaryti bagažines. Taip pat tikrinamas ir viešasis transportas: autobusai, troleibusai, taksi.

Papildyta 21.07 val. 15min.lt žiniomis, pareigūnai stoties prieigose Pelesos gatvėje patikrino keletą namų ir aplinkinių teritorijų, tačiau įtariamojo nerado. Nauja užduotis sekliams – „iššukuoti“ apleistą ligoninės pastatą sostinės Senamiesčio Subačiaus gatvėje. Patikrinta žinia, kad Igoris Molotkovas gali būti ten. Rezultatas – jo nerasta.

Vilniečiai praneša apie virš miesto skraidantį paieškų sraigtasparnį. 15min.lt žiniomis, į paieškų operaciją apie 21 val. įsitraukė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) orlaivio įgula.

Pavojingo asmens su automatu ketvirtadienio vakarą ieškoma visoje Vilniaus apskrities teritorijoje, BNS teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis.

„Ieškome, turimų pajėgų kol kas užteks“, – sakė A.Mikulskis. Jo tvirtinimu, papildomų pajėgų iš kitų apskričių pasitelkti neketinama.

VIDEO: Panika Vilniuje: daugybė pareigūnų Šeškinėje ieškojo „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro

Papildyta 20.43 val. Dar vienas paieškų bangos pokytis Vilniuje – didelės pareigūnų pajėgos plūstelėjo į Pelesos gatvę netoli Vilniaus geležinkelio stoties. Ši gatvė yra pagarsėjusi ir kaip narkomanų landynių vieta.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad su automatu pabėgęs asmuo kol kas nesulaikytas. Paieškos gali vykti ir naktį.
„Ieškosime visą naktį, kol jis bus sulaikytas“, – BNS sakė E.Šileris.

Papildyta 20.33 val. Švenčionių rajono policijos komisariato vadovas Josifas Kuzmickis sako, kad su automatu pabėgęs vyras yra narkomanas, o į Vilnių buvo atvežtas dėl pablogėjusios sveikatos būklės.

„Man atrodo, jis gimęs Šalčininkuose. Jis pas mus atliko administracinį areštą, buvo atvežtas sekmadienį. Pas mus areštą atlieka, jeigu yra laisva vieta. Lyg Vilniuje gyveno, negaliu pasakyti“, – BNS teigė Švenčionių policijos vadovas.

Du šio komisariato pareigūnai, ginkluoti automatais, atlydėjo Igorį Molotkovą į Vilnių. „Abu policininkai patyrę, nejauni, po 20 metų tarnavę. Kaip atsitiko, nustatys tyrimas“, – sakė J.Kuzmickis.

Papildyta 20.18 val. Ieškomojo požymius atitinkantis asmuo esą pastebėtas netoliese esančioje Medeinos gatvėje. Pareigūnų minia plūstelėjo ten. Tačiau informacija, regis, nepasitvirtino.

Tuo tarpu eismas Laisvės prospekto pusėje kryptimi Spaudos rūmų link pagaliau atidarytas.

BNS skelbia, kad į bėglio su automatu paieškas įsitraukė apie 3 tūkst. policijos pareigūnų.

„Vis dar nerastas. Oras, tamsu, sunkina paiešką. Neaiški teritorija“, – agentūrai BNS sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris. Jis minėjo, kad į operaciją pasitelkta faktiškai visa Vilniaus apskrities policija.

Su ginklu pabėgęs I.Molotkovas yra Švenčionių gyventojas. Pasak 15min.lt šaltinių, iki visos šios sumaišties švenčioniškis buvo sužeistas, todėl gydytojai teikė jam medicinos pagalbą. Vėliau jis buvo vežamas „dėl administracinio arešto“ – tikriausiai į areštinę.

Papildyta 20.03 val. Su ginklu pabėgusio I.Molotkovo paieška yra tęsiama. Mieste vykdomas operatyvinis planas „Sulaikymas“. Policijos pajėgos yra mobilizuotos; dirba „Aro“, Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai, vakare praneša Vilniaus apskrities policija.

Gyventojai prašomi būti atsargūs ir budrūs. Ne namuose esančius nepilnamečius, esančius netoli namų, tėvai turėtų paraginti kuo skubiau grįžti namo. Toliau nuo namų, svečiuose esantys vaikai, patartina, turėtų kol kas likti ten, kur yra. Visuomenė bus ir toliau nuolat informuojama apie nusikaltėlio paieškas, žada policijos atstovai.

Pagaliau aiškėja ir aplinkybės, kaip galingas ginklas atsidūrė pavojingo asmens rankose. Teigiama, kad įtariamąjį vežę Švenčionių komisariato policininkai sustojo prie 6-ojo PK Vilniaus Laisvės prospekte, kad paimtų dar vieną asmenį. Ar automatas buvo paliktas tarnybiniame automobilyje, ar išplėštas iš pareigūno rankų, paaiškės tarnybinio patikrinimo metu. Aišku tik tiek, kad 24 metų Igoris Molotkovas užvaldė „Kalašnikov“ ir pasislėpė.

Pradžia. Pareigūnai įslaptintą operaciją pradėjo po 18 val. Jie užtvėrė Laisvės prospektą link centro, o link Pašilaičių buvo leidžiama pravažiuoti tik viešajam transportui.

Vilniečiai matė daugybę policijos ekipažų, lekiančių prie Laisvės prospekto 80-ojo pastato, kur į naujas patalpas yra persikėlęs senasis Šeškinės policijos komisariatas (buvęs Šeškinės gatvėje).

Šaltinių teigimu, iš  6-ojo Vilniaus policijos komisariato pabėgo 24 metų jaunuolis, kuris pagrobė „Kalašnikov“ automatą. Šie ginklai pareigūnams buvo išdalinti po teroro aktų Paryžiuje. Šaltinių teigimu, į įvykio vietą sulėkę pareigūnai surengė automatu ginkluoto jaunuolio gaudynes.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igor Molotkov
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igoris Molotkovas

Įtariamo Igorio Molotkovo požymiai: tamsiai apsirengęs vaikinas, užsidėjęs juodą sportinę kepurėlę su snapeliu.

Teigiama, kad automatas AK-47 buvo pagrobtas „iš ekipažo“.

Apie 19.00 val. gaudynės tęsėsi Ukmergės plento ir J.Baltrušaičio gatvių kryptimi – ten pajėgos supo kiemus.

Ieškodami įtariamojo, policininkai apsupo vieną daugiabutį, esantį Laisvės prospekto ir J.Baltrušaičio gatvių kampe. Jį patikrinę, pareigūnai patraukė tolyn.

Kitais duomenimis, saugumo pajėgos evakuoja vieną daugiabutį, esantį prie komisariato Laisvės prospekte. Gali būti, kad būtent ten įbėgo ir slepiasi įtariamasis. 

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igoris Molotkovas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igoris Molotkovas (naujausia nuotrauka, daryta prieš dvi savaites).

15min.lt fotoreporteris Julius Kalinskas iš įvykio vietos pranešė, kad pareigūnai šukuoja ir vieną nebaigtą statyti namą bei visą statybvietę. Gali būti, kad įtariamasis slepiasi ir čia.

Aplinkinių namų gyventojai per garsiakalbius įspėjami pasitraukti nuo langų. 

Taip pat per garsiakalbį nuskambėjo tokio turinio raginimas: „Visi asmenys, esantys statybvietėje, privalo išeiti iš teritorijos pakėlę rankas į viršų. Priešingu atveju bus panaudotas ginklas.“

Kita vertus, pasak liudininkų, kai kurie žmonės palei Laisvės prospektą ramiai vedžioja šunis, prie karšto taško renkasi grupės smalsuolių, stebinčių situaciją.

Vadovavimą nuginklavimo operacijai perėmė į įvykio vietą atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Teigiama, kad įtariamasis aptiktas statybvietėje. Su juo bandoma vesti derybas, kurių sąlygos paprastos: vaikinas privalo nedelsdamas pasiduoti, antraip gali būti nušautas. Tačiau duomenų apie tai, kad su įtariamuoju būtų užmegztas kažkoks abipusis kontaktas, kol kas nėra.

Ketvirtadienio vakarą paskubomis išplatintame Vilniaus apskrities policijos pranešime rašoma, kad vyras pabėgo iš 6-ojo PK su patrulio automatu. 

Detalesni I.Molotkovo (gim. 1991 m.) požymiai: juoda kepurė su snapeliu, ruda striukė, juodas džemperis su gobtuvu, juodos kelnės ir juodi sportiniai batai su baltu užrašu. Pažymima, kad žmogus surakintas antrankiais. Įspėjama, kad įtariamasis emociškai nestabilus, turi psichikos sutrikimų.

Kiek vėliau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai papildomai paviešino panašaus turinio pranešimą.

„Šį vakarą Vilniuje su automatiniu ginklu pabėgo į miesto šeštąjį policijos komisariatą pristatytas Igoris Molotkovas, gimęs 1991 m.

I.Molotkovui pavyko pabėgti iš patrulinio automobilio, iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą AK-47. Pašilaičių rajono gyventojų prašome neišeiti iš namų ir jokiu būdu neatidaryti durų nepažįstamiems. Pastebėjus nusikaltėlį, prašome kuo skubiau pranešti telefonais 112 arba (8 5) 271 6007. I.Molotkovas vilkėjo juodai – kepure su snapeliu, džemperiu, džinsinėmis kelnėmis ir juodais sportiniais batais su juodais užrašais“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius