-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25 /16:18

Prokuroras apie itin pavojingo žudiko M.Jonkaus pabėgimą: „Per duris jis išėjo“

Pirmadienį Kalėjimo departamento (KD) atstovai atskleidė, kad itin pavojingas nusikaltėlis į Respublikinę Vilniaus universiteto ligoninę (RVUL) buvo pristatytas dėl pilvo skausmų ir vienoje palatoje gulėjo su kitais RVUL pacientais. Todėl Mariui Jonkui ir pavyko išeiti nepastebėtam pro niekieno nesaugomas palatos duris.

„Šie veiksmai yra ikiteisminio tyrimo sudėtis, – sakė KD Priežiūros skyriaus viršininkas Evaldas Gasparavičius. – Visa tai paaiškės mėnesio eigoje.“

Tačiau už tyrimą atsakingas Vilniaus miesto apylinkės prokuroras Mantas Januškevičius sutiko 15min trumpai pakomentuoti M.Jonkaus pabėgimą.

„Per duris jis išėjo, – sakė prokuroras, kuris atsisakė komentuoti, kur tuo metu buvo žudiką prižiūrėję pareigūnai. – Šito nenorėčiau atskleisti.“

Prokuroras M.Januškevičius taip pat neatskleidė, kas pranešė apie kalinio pabėgimą – jį prižiūrėję pareigūnai ar kartu gulėję ligoninės pacientai.

„Po kelių dienų byla bus perduota teismui, viską sužinosite proceso metu“, – nukirto prokuroras.

Perkeltas dėl pilvo skausmų

Vilniaus pataisos namuose kalėjęs žudikas M.Jonkus dėl pablogėjusios sveikatos būklės atsidūrė Laisvės atėmimų vietų ligoninėje. Vėliau, iš jos buvo išvežtas į Respublikinę Vilniaus universiteto ligoninę Lazdynuose.

Kalėjimo departamento atstovės teigimu, tai buvo nuspręsta padaryti dėl stipraus kalinio būklės pablogėjimo.

M.Jonkų Respublikinėje Vilniaus universiteto ligoninėje Lazdynuose saugojo du Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnai – prižiūrėtojas ir vyresnysis prižiūrėtojas, kurie sekmadienį paryčiais, apie 4 val., ir pranešė policijai apie jų saugoto žudiko pabėgimą.

„Apie 4 val. 8 min. pareigūnai pastebėjo, kad pabėgo nuteistasis Marius Jonkus, kuris buvo pristatytas dėl pilvo skausmų“, – sakė E.Gasparavičius.

Izoliuotas nebuvo

Nuteistas žudikas gulėjo vienoje palatoje kartu su kitais Lazdynų ligoninės pacientais. KD atstovų teigimu, 8-ajame ligoninės aukšte, toje pačioje patalpoje gulėjo 2 žmonės, kurie žinojo, kad šalia jų yra gydomas M.Jonkus.

Skirti atskirą palatą Respublikinėje Vilniaus universiteto ligoninėje nebuvo galimybės.

Laisvės atėmimo vietų ligoninės vadovas R.Juntonen teigė, kad pagal konvojavimo tvarką kalinys nebūtinai turi būti surakintas. Ar M.Jonkaus judėjimo laisvė buvo suvaržyta, KD atstovai komentuoti atsisakė.

Pareigūnai dirba toliau

KD Priežiūros skyriaus viršininko E.Gasparavičiaus teigimu, pareigūnai yra nenušalinti, tik yra apribota jų darbinė veikla. Tokios priemonės imtasi, kad pareigūnai neturėtų galimybės kontaktuoti su M.Jonkumi, kol vyksta tarnybinis patikrinimas.

Kaip praneša naujienų agentūra BNS, teisingumo ministras Juozas Bernatonis nesiėmė vertinti, ar pareigūnai galėjo tyčia leisti kaliniui pabėgti.

„Žinių, kad jie būtų susitarę su kaliniu, neturime“, – taip pat sakė KD Priežiūros skyriaus viršininkas E.Gasparavičius.

VIDEO: Kalėjimų departamento atstovai papasakojo apie M.Jonkaus pabėgimo aplinkybes

Žudikas skausmus suvaidino?

Dėl pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pačiam bėgliui. Nesėkmingas bandymas pabėgti M.Jonkui gali kainuoti iki trejų metų papildomą laisvės atėmimo bausmę.

Ar M.Jonkus galėjo tyčia simuliuoti pilvo skausmus, kad ištrūktų į laisvę? KD atstovai į šį klausimą negalėjo atsakyti, tačiau tokios versijos taip pat neskuba atmesti.

„Kaliniai nuolat ieško būdų pabėgti, prisidengiant tokiais dalykais. Šitą dalyką mes žinome ir stebime“, – patikino Laisvės atėmimo vietų ligoninės viršininko pareigas laikinai einantis R.Juntonen.

Praėjusių metų spalio mėnesį M.Jonkus už verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą buvo nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius