-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuliganams ant motociklų Šiaulių pareigūnai žada skaudžią staigmeną

Vasarą gatvės ir keliai pilni motociklininkų. Daugelis lekia nežmonišku greičiu, o kai kurie taip staugia, kad ausis užgula. Šiltasis sezonas Lietuvoje trunka neilgai, todėl motociklų vairuotojai šį laiką stengiasi išnaudoti maksimaliai.

Policija sulaukė šiauliečių prašymų pažaboti motociklininkus, nes šie vakarais ir naktį kelia didelį triukšmą, ypač Tilžės gatvėje, kai įsibėgėdami stipriai spaudžia akceleratoriaus pedalą.

Policijai jau seniai bando surasti būdą, kaip pažaboti tokius vairuotojus, mat jie dažnai mėgsta viršyti greitį, o juos nubausti gana sudėtinga – jei greičio matuoklis tokį pažeidėja užfiksuos, numeriai ant motociklo yra tik gale, todėl transporto priemonė liks neidentifikuota.

Jau šią savaitę Šiaulių apskrities policijos pareigūnai didelį dėmesį skiria motociklininkų elgesio kultūros kontrolei keliuose ir jų daromiems pažeidimams.

Tam naudojami įvairūs metodai – tiek viešas, tiek neviešas patruliavimas. Motociklininkus kontroliuojanti priemonė bus tęsiama visą vasarą.

Policija motociklų vairuotojų prašo kelyje elgtis kultūringai ir laikytis Kelių eismo taisyklių ir taip griauti stereotipą, kad visi motociklininkai vairuoja chuliganiškai.

Dar šiemet Šiaulių miesto savivaldybė iš prevencinės programos lėšų planuoja pirkti modernų greičio matuoklį, kuris greitį viršijusią transporto priemonę galės fiksuoti ne tik iš priekio, bet ir iš galo, o tai reiškia, kad atsiras galimybė greitį viršijusius motociklininkus identifikuoti ir nuo atsakomybės jie neišsisuks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius