-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašėlusios kontrabandininkų gaudynės: Jurbarko rajono gyventojas puolė pasieniečius

Šakių rajone kontrabandininkus su įkalčiais užklupę ir juos persekioję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą, o tramdydami sulaikytąjį – antrankius ir ašarines dujas. Į pasieniečių rankas pateko Šešupe iš Rusijos atplukdyti daugiau kaip du tūkstančiai pakelių rūkalų.
Jurbarko rajono gyventoją pasieniečiai sulaikė tik panaudoję jėgą
Jurbarko rajono gyventoją pasieniečiai sulaikė tik panaudoję jėgą / VSAT nuotr.

Trečiadienį naktį Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pareigūnai ties Šakių rajono Žiurkalnio kaimu Šešupės pakrantėje pastebėjo tris įtartinus asmenis. Pasieniečiai taip pat užfiksavo, jog jie upe iš Rusijos į Lietuvos teritoriją atitempė keturis ryšulius, prie kurių buvo pritvirtinta virvė. Šešupės plotis šioje vietoje – vos 30 metrų.

Sulaikymo metu pasieniečiams pavyko įvykio vietoje nutverti vieną kontrabandininką. Šis dar mėgino muistytis, tad jį tramdę VSAT pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, ašarines dujas bei antrankius. Paaiškėjo, jog sulaikytasis yra 25 metų Jurbarko rajono gyventojas.

Du jo bendrininkus persekioję pasieniečiai į viršų paleido keturis įspėjamuosius šūvius, tačiau tamsa pasinaudoję bėgliai sugebėjo pasislėpti.

VSAT nuotr./Konfiskuota kontrabanda
VSAT nuotr./Konfiskuota kontrabanda

Kontrabandininkų numestose keturiose juoda polietileno plėvele aptrauktose dėžėse VSAT pareigūnai rado 2 200 pakelių cigarečių „Compliment Superslims“ ir „Nine Nine“ be akcizo mokesčio ženklų.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus privalomus Lietuvoje sumokėti mokesčius, yra pusseptinto tūkstančio eurų.

Jurbarko rajono gyventojui Šilgalių užkardos pasieniečiai pradėjo administracines teisenas dėl teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų nevykdymo bei kontrabandos. Už pastarąjį pažeidimą jam gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų.

Vyras po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Šakių rajono apylinkės teismą. Kontrabandinių cigarečių krovinys laikinai saugomas Šilgalių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius