-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ir Prancūzijoje vogtus automobilius

Pasienyje su Lenkija ir Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė, įtariama, Vokietijoje ir Prancūzijoje vogtus automobilius „Mercedes Benz Sprinter“ ir „Renault Scenic“. Pirmąjį vairavo kaunietis, antrąjį – Baltarusijos pilietis.
Vogtas automobilis
Vogtas automobilis / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinimui sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“. Ant jo buvo vokiški numeriai.

Mikroautobusą vairavo 36-erių Kauno gyventojas. Pasieniečiams paprašius pateikti transporto priemonės dokumentus paaiškėjo, kad vyras teturi „Mercedes Benz Sprinter“ registracijos liudijimo kopiją. Kaunietis VSAT pareigūnams teigė, kad mikroautobusą parvairuoti iš Vokietijos paprašė nepažįstamas asmuo.

Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šio „Mercedes Benz Sprinter“ kaip vogto paiešką gruodžio 18 d. paskelbė Vokietijos teisėsaugininkai. Nepatvirtintais duomenimis, mikroautobusas gali būti pagamintas 2010 m.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją pasieniečiai po apklausos paleido. Mikroautobusas saugomas Kalvarijos užkardoje.

Trečiadienį, įtariama, Prancūzijoje vogtą „Renault Scenic“ sulaikė ir Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai. Šį 2009 m. pagamintą automobilį su prancūziškais numeriais iš Lietuvos į savo šalį vairavo 47-erių Baltarusijos pilietis. Kartu vyko jo tautietis, 44-erių vyras.

Lavoriškių pasieniečiai išsiaiškino, kad „Renault Scenic“ dar nuo 2011-ųjų kaip, įtariama, vogtas yra ieškomas Prancūzijos teisėsaugininkų.

Ir šiuo atveju dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos baltarusiai paleisti. Automobilis saugomas VSAT Vilniaus rinktinėje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 95 automobilius, kurie, įtariama, buvo vogti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius