-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams įkliuvo kontrabandą gabenę baltarusiai

Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose į pasieniečių rankas pateko du kontrabandinių rūkalų kroviniai. Įkliuvo ir trys cigaretes nešę baltarusiai.
Sulaikyti kontrabandininkai
Sulaikyti kontrabandininkai / VSAT nuotr.

Penktadienį  miškingoje vietovėje ties Vilniaus rajono Veseluchos kaimu už puskilometrio nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos patruliavę VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai užklupo tris vyrus su nešuliais. Sulaikomi jie nesipriešino.

Paaiškėjo, kad trijulė – neteisėtai į Lietuvą atėję Baltarusijos piliečiai, 24, 32 ir 42 metų. Vienas iš jų neturėjo jokių dokumentų, o bendrai turėjo pasus.

Baltarusiai gabeno penkis juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos. Ryšuliuose VSAT pareigūnai rado 2500 pakelių cigarečių „Fest“ bei „Fest 7“. Visi rūkalai paženklinti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai
VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai

Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę, o savaitgalį visus tris vyrus Vilniaus rajono apylinkės teismas leido suimti mėnesiui.

Dar vieną cigarečių krovinį penktadienį aptiko Dieveniškių užkardos pasieniečiai. Sienos ruožą su Baltarusija tikrinę VSAT pareigūnai ties Šalčininkų rajono Albertinos kaimu rado likimo valiai paliktą dviratį ir dešimt kartoninių dėžių cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“, iš viso 5 tūkst. pakelių. Nuo radinio vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – keli metrai.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Manoma, kad šį krovinį į Lietuvą gabenę kontrabandininkai buvo priversti paskubomis keisti savo užmačias ir sprukti pametus rūkalus. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Šiame VSAT padalinyje saugomi abu cigarečių kroviniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius