-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienio su Rusija arimuose aptikti 78 artilerijos sviediniai

Prie pat sienos su Rusija trečiadienį aptiktos net aštuonios dešimtys karo laikų artilerijos sviedinių. Pirmieji juos pastebėjo išartame lauke akmenis rinkę darbininkai. Kol atvyko išminuotojai, porą valandų sprogmenų apsaugą vykdė pasieniečiai.
Seni sprogmenys
Seni sprogmenys / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Seni sprogmenys
VSAT nuotr./Seni sprogmenys

Kaip rašoma VSAT pranešime, trečiadienio popietę prie pat sienos su Rusija patruliavę VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai gavo informacijos apie aptiktą pavojingą radinį.

Pagėgių savivaldybės Plaušvarių kaimo ribose traktoriui išarus lauką, jame akmenis rinko darbininkai. Jie ir pastebėjo tris į žemės paviršių iškeltus sprogmenis. Kaip vėliau pasakojo vienas darbininkų, dar trijų sprogmenų dalys tik kyšojo iš žemės. Vienas darbininkų esą nepabūgo ir ištraukė ir juos.

Į šią vietą prie Nemuno, kurio viduriu eina siena su Rusija, atvykę VSAT pareigūnai nebeleido niekam prieiti prie radinio ir ėmėsi vietovės apsaugos. Po poros valandų čia atvyko iškviesti Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Jie savo įranga kelių kvadratinių metrų plote čia pat aptiko dar dešimtis tokių sprogmenų. Kai kurie jų buvo žemėje pusmetrio gylyje.

Iš viso rasti 78 artilerijos karo laikų sviediniai, kurių ilgis yra apie 44 cm, skersmuo – apie 45 mm. Juos išminuotojai išsivežė sunaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius