-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasislėpusį įtartino automobilio keleivį pasieniečiai susekė specialia įranga

Po tarnybos namo vykę du sieną su Rusija saugančios Šilgalių užkardos pasieniečiai atkreipė dėmesį į įtartiną automobilį. Netrukus ši mašina rasta griovyje, o ja važiavusį keleivį sulaikyti padėjo VSAT pareigūnų naudojama termovizorinė įranga.
Pasieniečių sustabdytas automobilis Audi
Pasieniečių sustabdytas automobilis Audi / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį po vidurnakčio du į namus po tarnybos vykę VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai ties Šakių rajono Slavikų kaimu prasilenkė su įtartinu automobiliu Audi.

VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį, kad iš pravažiavusios mašinos salono yra išimtos galinės sėdynės – tokiu „patobulinimus“ dažniausiai atlieka kontrabandą gabenti susiruošę asmenys.

Nuosavu automobiliu važiavę pasieniečiai apie įtartiną Audi pranešė kolegoms, o patys apsisuko ir ėmė važiuoti iš paskos. Maždaug už puskilometrio įtartiną automobilį jie rado nuvažiavusį nuo kelio ir įklimpusį griovyje. Vairuotojo įvykio vietoje nebuvo.

Netrukus į nurodytą vietą atvyko ir Šilgalių užkardos patruliai. VSAT pareigūnai apylinkes patikrino  stebėjimo įranga, reaguojančia į šilumos šaltinius. Ja ir buvo tamsoje užfiksuotas, įtariama, iš įvykio vietos pasprukęs asmuo. Dokumentų neturėjęs bėglys slėpėsi už kelių šimtų metrų esančiuose krūmynuose. Jį pasieniečiai sulaikė.

Nustatyta, kad tai 24-erių metų Jurbarko gyventojas, automobiliu vykęs kaip keleivis. Už tai, kad vyras pasienio ruože buvo be privalomų asmens dokumentų, VSAT pareigūnai jam pradėjo administracinę teiseną. Po apklausos jis paleistas.

Surinkta medžiaga bus perduota Šakių rajono policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinasi eismo įvykio aplinkybes. Automobilį pasieniečiai taip pat perdavė policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius