-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pelną neša sugedę automobiliai

Iš JAV pargabentų visiškai sugedusių arba sumaitotų avarijose automobilių dokumentus lietuviai pritaiko transporto priemonėms legalizuoti.
Sudaužytas automobilis
Sukčiai randa kaip panaudoti ir visiškai suniokotus automobilius. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Kauno diena“, kriminalinės muitinės pareigūnai susidomėjo iš JAV gabenamais automobiliais. Kai kurie jų būna visiškai sumaitoti, ir būna akivaizdu, kad jų remontuoti neapsimoka. Pasirodo, kad kai kam reikia ne šito metalo laužo, o automobilio dokumentų ir registracijos numerių.

Pigiai aukcionuose nupirkti automobiliai iš JAV į Lietuvą atgabenami konteineriuose. Sukčiai stengiasi sumokėti visus mokesčius, tai būna legali veikla, prie kurios neprikibsi.

Transportavimo dokumentuose, kaip rašo „Kauno diena“, nebūtina įrašyti, kad automobilis visiškai sugedęs ir nebetinkamas naudoti, įrašoma tik, kad transporto priemonė su defektais.

Atgabenus automobilius jų panaudojimui randamos dvi schemos. Kartais būna pagaminamas automobilis dvynys – vogtam tos pačios markės automobiliui pritaikomi sugedusiojo dokumentai. Antras būdas, kai ant sugedusio automobilio kėbulo konstruojamos visai tokio pat vogto automobilio detalės. Įsigyti ir pargabenti automobilį gali atsieiti apie 7-9 tūkstančius, pardavus „pataisytą“ galima gauti 20-40 tūkstančių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius