Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienio vakarą į „kritinę masę“ rėžėsi ir paspruko baltas fordas (atnaujinta 0.23 val., nuotraukos, video)

Policija ieško „Ford Probe“, Vilniuje partrenkusio du dviratininkus iš „kritinės masės“ ir pasišalinusio iš avarijos vietos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nelaimė įvyko penktadienį prieš 20 val. sostinės centre, netoli Žaliojo tilto, Kalvarijų gatvės sankryžoje su A.Juozapavičiaus gatve.

Pirminiais duomenimis, „Ford Probe“ automobilis parbloškė du dviratininkus ir pasišalino iš įvykio vietos.

Parblokšti ir sužeisti dviračių mėgėjai liko gulėti ant važiuojamosios dalies. Netrukus, keletas minučių po 20 val., į nelaimės vietą atvyko greitoji pagalba ir abu nukentėjusiuosius išsivežė. Abie jų būklę duomenų kol kas nėra.

15min.lt fotokorespondentas įvykio vietoje pastebėjo, kad vienas dviračių apgadintas gana smarkiai, o kitas palyginti nežymiai. Nepatvirtintais duomenimis, analogiškos įvykio pasekmės ir žmonėms: vienas sužalotas rimčiau, kitas mažiau.

Kaip žinoma, Vilniuje yra susiklosčiusi tradicija, kai kiekvieną paskutinį mėnesio penktadienį, kaip šiandien, miesto gatvėmis rieda vadinamoji „kritinė masė“ – kelių šimtų dviratininkų kolona.

Teigiama, kad į avariją pakliuvę dviratininkai taip pat dalyvavo šioje akcijoje. Liudytojų teigimu, nuo Žaliojo tilto atvažiavęs fordas dėl nežinomų priežasčių rėžėsi į policininkų lydimos kolonos kelis dviratininkus. Mašinos vairuotojas paskutiniu momentu dar bandė stabdyti, tačiau greitis buvo per didelis. 

Daugelyje Europos šalių populiariomis „kritinės masės“ akcijomis dviratininkai siekia parodyti, kad yra visaverčiai eismo dalyviai ir kasdieną gatvėse nenorėtų jaustis pastumdėliais.

Papildyta 0.23 val. Atsitiktinis žiūrovas stebėjo dviratininkų koloną iš savo balkono ir filmavo ją mobiliojo telefono vaizdo kamera. Jam pasisekė užfiksuoti ir lemtingąjį momentą, kai fordas rėžėsi į dviratininkus ir nesustodamas nuvažiavo toliau. Įvykį užfiksavęs vilnietis savo įrašą paskelbė „YouTube“ svetainėje:

VIDEO: Видео0089.3gp
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Įvykio vietoje
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius