-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per avariją žuvo Vilkaviškio r. administracijos direktorius Sigitas Kasparaitis ir vicemeras Jonas Meškauskas, meras reanimacijoje (atnaujinta 19.39 val., nuotraukos)

Trečiadienį Vilkaviškio rajoną sukrėtė eismo tragedija, per kurią žuvo aukšti vietos politikai Jonas Meškauskas ir Sigitas Kasparaitis. Rajono meras Algirdas Bagušinskas sunkiai sužeistas.
Avarijoje žuvo Vilkaviškio rajono vicemeras Jonas Meškauskas ir savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Kasparaitis.
Avarijoje žuvo Vilkaviškio rajono vicemeras Jonas Meškauskas (kairėje) ir savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Kasparaitis. / vilkaviskis.lt nuotr.

Trečiadienį per avariją kelyje Gražiškiai–Vilkaviškis (Vilkaviškio r.) žuvo vietos savivaldybės vicemeras bei savivaldybės administracijos vadovas. Ta pačia mašina keliavęs meras 52 metų Algirdas Bagušinskas atsidūrė reanimacijoje.

Avarija ties Klampučių kaimu užfiksuota 16.10 val. Apie nelaimę specialiosioms tarnyboms pranešė pro šalį važiavusi vietos gyventoja.

Automobilis Opel Vectra, kuriuo keliavo rajono vadovai, rastas nuvažiavęs nuo kelio, įsirėžęs į medį ir virtęs. Jokia kita transporto priemonė, pirminiais duomenimis, avarijoje nedalyvavo.

Neatmetama, kad nelaimė pirmąją žiemos pavakarę įvyko dėl slidaus kelio.

Nuo stipraus smūgio opelio keleiviai socialdemokratai J.Meškauskas ir S.Kasparaitis žuvo. Jų partijos kolega meras A.Bagušinskas automobilyje rastas leisgyvis. Į ligoninę greitosios pagalbos medikai politiką išvežė be sąmonės, jo būklė sunki.

vilkaviskis.lt nuotr./Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas
vilkaviskis.lt nuotr./Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas

Pareigūnai kol kas nelinkę aptarti avarijos priežasčių ir kitų aplinkybių, vyksta tyrimas. Apsidraudžiant nuo galimų klaidų kol kas net neskelbiama, kas vairavo avariją patyrusį automobilį.

Neoficialiai teigiama, kad prie tarnybinės mašinos vairo sėdėjo S.Kasparaitis.

51 metų S.Kasparaitis yra keturių vaikų tėvas, jis turėjo sutuoktinę. 63 metų J.Meškauskas oficialiai išsituokęs, su buvusia žmona užaugino du vaikus.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius „Lietuvos ryto“ televizijai trečiadienio vakarą telefonu pasakojo, kad, jo žiniomis, direktorius ir vicemeras rasti iškritę iš automobilio ir negyvi, o meras – automobilyje ir be sąmonės. Į avariją patekusius valdininkus socialdemokratų vadovas apibūdino kaip gerai savo pareigas atlikusius ir su visuomene bendravusius politikus.

Kitas pašnekovas, vienas Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos narys, sakė, kad, jo žiniomis, iš Kauno į Vilkaviškį važiuoja specialus medikų automobilis, jis merą perveš į ligoninę Kaune.

Papildyta 19.39 val. Marijampolės apskrities VPK Vilkaviškio rajono policijos komisariato budėtojas trečiadienio vakarą 15min.lt informavo, kad dėl eismo įvykio, kurio metu du žmonės žuvo ir vienas buvo sužalotas, jau pradėtas ikiteisminis tyrimas. Todėl plačiau komentuoti įvykio aplinkybių pareigūnai negali.

Budėtojas minėjo, kad Klampučių kaimas yra už maždaug 300 metrų nuo nelaimės vietos, todėl avarija įvyko užmiesčio kelyje, kuriame transportas gali važiuoti pakankamai dideliu leistinu apie 90 km/val. greičiu.

Policijos atstovo naujausiomis žiniomis, medikai planavo stabilizuoti į Vilkaviškio ligoninę atvežto nukentėjusiojo A.Bagušinsko būklę, o tada svarstyti galimybę pervežti jį į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK).

Maždaug 20 val. žiniomis, sąmonės neatgavęs meras reanimobiliu išvežtas į KMUK. 

Jei tapote šio įvykio liudininkais, nuotraukas, vaizdo medžiagą ar pastebėjimus prašome siųsti 15min@15min.lt.

Iš politikų biografijų

J.Meškauskas:

Vilkaviškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Meškauskas gimė 1947 m. birželio 25 d. Gruzdiškių kaime, Raseinių rajone.

J.Meškauskas 1975 m. baigė Kauno kūno kultūros institutą, įgijo kūno kultūros mokytojo specialybę. Mokėjo rusų, lenkų, vokiečių kalbas.

J.Meškauskas buvo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys, LSDP Vilkaviškio skyriaus pirmininko pavaduotojas. Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos narys – nuo 2002 m.

Vicemeras gyveno Vilkaviškio mieste. Buvo išsiskyręs, vaikai – Eglė ir Žilvinas. Pomėgiai – krepšinis ir turizmas.

S.Kasparaitis:

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Kasparaitis gimė 1959 m. kovo 29 d. Šilsodžio kaime, Vilkaviškio rajone.

S.Kasparaitis 1984 m. baigė Maskvos kooperacijos institutą ir įgijo ekonomisto specialybę. 2003 metais baigė Kauno technologijos universitetą ir įgijo viešojo administravimo magistro specialybę. Kalbėjo rusų, lenkų, anglų kalbomis.

S.Kasparaitis buvo Marijampolės „Rotary“ klubo narys, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos narys.

Buvo vedęs, su žmona Sigita turėjo keturis vaikus: Eglę, Gretą, Indrę ir Karolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius