-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrą Vilniaus rajone žuvo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje užregistruoti 32 gaisrai bei 10 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu buvo išgelbėti 3 gyventojai. Deja, vienas gaisras pasiglemžė žmogaus gyvybę.
Gaisras
Gaisras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Statistika

Šis tragiškas gaisras apie 18.30 val. kilo Vilniaus rajone, Mūrininkų kaime, individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas, sublokuotas su sandėliuku, jau degė atvira liepsna. Numalšinę liepsnas ir su kvėpavimo aparatais patekę į vidų, ugniagesiai gaisravietėje rado žuvusio 66 metų vyro kūną. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas ir perdanga, išdegė namo vidus. Išgelbėti pavyko šalia stovinčius ūkinį pastatą ir lauko virtuvę. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Dar vienas gyvenamasis namas beveik tuo pačiu metu užsiliepsnojo Telšių rajone, Mitkaičių kaime. Per gaisrą nudegė medinio pastato stogas, išdegė vidus bei čia buvęs turtas. Šio gaisro priežastis bei nuostoliai taip pat tikslinami.

Ketvirtadienio naktį, po vidurnakčio, gaisras kilo Kaune, Draugystės gatvėje, daugiabučio namo bute. Atskubėjus ugniagesiams, pro langą virtuvėje matėsi dūmai, tačiau atviros liepsnos nebuvo, o durų niekas neatidarė. Kopėčiomis patekę į uždūmintą butą, ugniagesiai pažadino ir išvedė į lauką 2 viduje buvusius, kaip spėjama, neblaivius 24-erių ir 26-erių vyrus. Jie buvo nuvežti į ligoninę ir po gydytojų apžiūros išleisti namo. Gaisras užgeso savaime, dar iki atvykstant ugniagesiams. Apdegė virš dujinės viryklės pakabinta spintelė, apsilydė lubų apdaila, aprūko sienos. Įvykis tiriamas.

Trečiadienį ugnis nuniokojo net penkis ūkinius pastatus. Apie 5 val. ryto ūkinis pastatas užsiliepsnojo Kelmės rajone, Naudvario kaime. Supleškėjo pastato stogas, apdegė daržinės sienos, sudegė apie tona šieno, išdegė dalis tvarto perdangos, apdegė siena.

Tą patį ankstų rytmetį gaisras kilo Jurbarko rajone, Kavolių II kaime, 3 savininkams priklausančiame ūkiniame pastate. Per gaisrą sudegė apie tona šiaudų, išdegė dalis stogo dangos.

Apie 12.25 val. užsidegė tvartas Tauragės rajone, Dvarviečių kaime. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas skendėjo liepsnose, jo stogas jau buvo sukritęs, tad tvarto išgelbėti nepavyko. Sudegė apie 8 tonos šieno, 15 kub.m malkų, liepsnose žuvo bulius ir 10 vištų.

Apie 21.50 val. Marijampolės savivaldybėje, Karužų kaime, užsiliepsnojo svirnas. Per gaisrą apdegė medinės pastato sienos, nuo karščio išdužo langai, apsilydė viduje stovintis šaldytuvas.

Apie 23.20 val. gaisras kilo Skuodo rajone, Šauklių kaime, stovinčiame ūkiniame pastate. Apdegė vidinės sienos, apie 2 kub.m lentų ir kombaino padanga. Visų šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius