-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per masinius kelių policijos reidus įkliuvo ne tik būrys KET pažeidėjų, bet ir šeši nusikaltėliai

Per savaitę išaiškinta ne tik pustrečio šimto neblaivių vairuotojų, bet ir šešios nusikalstamos veikos.
Reido akimirka
Reido akimirka / Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.

Pirmąją birželio savaitę (1-7 dienomis) Lietuvos, kaip ir daugelio Europos šalių, policijos pareigūnai vykdė transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimus, t. y. dalyvauta Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotoje prevencinėje priemonėje.

Iš viso per savaitę policijos pareigūnai išaiškino 5 201 Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

LKPT nuotr/Rasti įkalčiai
LKPT nuotr/KET reide netyčia rasti nusikaltimų įkalčiai

Prevencinės priemonės metu mūsų šalyje buvo patikrintas 12 154 vairuotojų blaivumas. Išaiškinti ne tik 259 neblaivūs vairuotojai, bet ir 3 vairuotojai, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, taip pat 6 nusikalstamos veikos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 59 išaiškinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Klaipėdos – 35, Panevėžio – 34, Marijampolės – 25 ir 23 – Kauno.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 126 vairuotojams, vidutinis – 88 ir sunkiai apgirtę buvo 45 vairuotojai.

Tarp nusikalstamų veikų: nelegalių cigarečių gabenimas (šį atvejį išaiškino Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai), taip pat kyšio davimas kelių policijos pareigūnams ir 4 atvejai – neteisėtas narkotinių medžiagų turėjimas.
Birželio 4-osios pavakarę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus patruliai Marijampolėje, Draugystės gatvėje, prie garažų, patikrino stovintį automobilį „BMW 525“. Jame sėdėjo 19 ir 18 metų vaikinai. Pastarojo drabužiuose, kaip ir automobilyje, apžiūros metu buvo rasta galimai narkotinių medžiagų – kanapių. Jaunuolis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 straipsnį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Birželio 7-osios ryte Trakų rajone, Grendavės kaime, 45 metų vyrui, vairavusiam automobilį, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai nustatė vidutinį 2,07 promilės girtumą. Už tai, kad nebūtų rašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas, neblaivus vyriškis pareigūnams pasiūlė „susitarti“ – į tarnybinį automobilį padėjo 200 eurų. Šiam vyrui teks atsakyti ne tik už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet ir pagal Baudžiamojo kodekso 227 straipsnį (Papirkimas).

Tą pačią dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai reido metu Vilniaus rajone, Pailgės kaime, prie vienos sodybos (poilsiavietės), patikrino tris automobilius „Toyota“, „Fiat Punto“ ir „Toyota Yaris“, kuriuose buvę asmenys turėjo narkotinių medžiagų (galimai kanapių, LSD, amfetamino). Įtariamiesiems nuo 27 iki 33 metų.

Automobilyje „Toyota Yaris“, kurį vairavo 21 metų mergina, važiavusi 28 metų keleivė cigarečių pakelyje turėjo baltos spalvos miltelių – galimai amfetamino. Automobilio bagažinėje buvusioje kuprinėje, kurią vežėsi keleivis, aptikta medinė dėžutė: joje baltos spalvos milteliai ir keletas bespalvių kristalų, įtariama, narkotinės medžiagos.

Be to, bagažinėje batų dėžutėje rasta ir pinigų (įvairios eurų kupiūros), polietileniniame maišelyje – haliucinogeninių grybų ir kanapių, nedidelės svarstyklės. Automobilio vairuotoja policijos pareigūnams nurodė, kad ne jai priklauso rasti pinigai ir kiti daiktai. Poilsiavietėje buvo sulaikytas 30 metų vyras, kuris prisipažino, jog jam priklauso automobilyje rasti pinigai ir dėžutė su galimai narkotinėmis medžiagomis. Visi asmenys, važiavę šiuo automobiliu, buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą.

Lietuvos kelių policijos tarnyba dar kartą atkreipia eismo dalyvių dėmesį į tai, kad visą vasarą kiekvieną savaitgalį policijos pareigūnai šalies keliuose rengs reidus, kurių metu tikrins transporto priemonių vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Per šių metų penkis mėnesius Lietuvoje dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 4 žmonės, dar 135 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius