-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per praėjusią parą ugniagesiai beveik 30 kartų gesino degančią pernykštę žolę

Priesgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje užgesinti 58 gaisrai. Jų metu vienas žmogus žuvo, o du gyventojai buvo traumuoti.
Dega žolė
Dega žolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie vidurnaktį, gaisras kilo Vilniuje, Antakalnio gatvėje esančio apleisto pastato rūsyje. Atskubėjus ugniagesiams, čia degė įvairios medinės pertvaros, šiukšlės ir sendaikčiai. Uždūmintame rūsyje gesindami gaisrą, ugniagesiai rado dūmais apsinuodijusį apie 45-erių metų vyrą, kuriam medikai konstatavo mirtį. Dar vienas dūmais apsinuodijęs vyras buvo perduotas medikų globai. Įvykis tiriamas.

Apie 20.25 val. gaisras kilo Visagine, Vilties gatvės daugiabučio namo pirmame aukšte esančiame bute. Atskubėjus ugniagesiams, atvira liepsna degė buto koridorius, buvo stipriai uždūminta laiptinė. Per gaisrą sudegė koridoriuje buvę baldai, namų apyvokos daiktai, sienų apdaila, apdegė kambarių ir virtuvės durys, aprūko buto ir laiptinės sienos bei lubos. Laiptinėje išdegė elektrinis apšvietimo skydas. Gaisro metu buto šeimininkas, kurį iki ugniagesių atvykimo iš miego prikėlė ir iš degančio buto spėjo išvesti sūnus, apdegė ranką ir susitrenkė galvą. Jis buvo perduotas medikams. Ugniagesiai patikrino šalia ir aukščiau esančius butus, tačiau daugiau nukentėjusiųjų nebuvo. Ir šio gaisro aplinkybės aiškinamos.

Praėjusią naktį apie 3 val. Kėdainių rajone, Skaistgirio kaime, užsiliepsnojo kol kas nenustatyto savininko daržinė. Atskubėjus ugniagesiams, daržinė su šienu ir šiaudais jau skendėjo liepsnose. Gaisro metu stipriai apdegė apie 80 tonų šieno ir šiaudų rulonų, apie 400 kv. m stogo. Įvykis tiriamas.

Vakar apie 9.25 val. gaisras kilo Kauno rajone, Mastaičių kaime, individualiame gyvenamajame name. Per gaisrą išdegė ir buvo nuardyta dalis stogo dangos ir vidaus apdailos, o gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 10.40 val. gyvenamasis namas užsiliepsnojo Skuodo rajone, Kernų kaime. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, apdegė medinis perdengimas, kambarių sienos, lubos bei namų apyvokos daiktai. Laimė, prislopinę ugnį, ugniagesiai spėjo iš namo išnešti 2 dujų balionus, o gaisras kilo dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Per praėjusią parą ugnis nuniokojo dar keturis kitus individualius gyvenamuosius namus, tačiau šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos. Taip pat vakar ugniagesiai jau 27 kartus vyko gesinti degančios pernykštės žolės, kurios išdegė per 30 hektarų. Tad artėjant savaitgaliui, prašome gyventojų nedeginti pernykštės žolės, o užkietėjusių žvejų – nelipti ant klastingo pavasarinio ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius