Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę Lietuvos keliuose žuvo dvi moterys ir vyras: dviračio ir automobilio vairuotojai, mopedo keleivė

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, birželio 5–11 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, įvyko 70 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai (2 moterys ir 1 vyras), tarp jų – 1 nepilnametis. Žuvo 1 automobilio vairuotojas, 1 mopedo keleivis ir 1 dviračio vairuotojas, jų amžiaus vidurkis – 39 metai.
Avarijos vietoje
Avarija Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sužeisti 93 žmonės, tarp jų – 19 nepilnamečių. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose. 

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, užregistruota 16 eismo įvykių mažiau, žmonių žuvo 4 mažiau, sužeista 7 daugiau.

Nuo metų pradžios iki birželio 12-osios Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 87 žmonės, t. y. 10 mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Žuvo 34 vairuotojai, iš jų – 1 motociklo vairuotojas, 27 pėstieji, 21 keleivis ir 5 dviračių vairuotojai. Tarp žuvusiųjų – 6 nepilnamečiai.

Keletas savaitės įvykių: 

Birželio 5-osios naktį (1.00 val.) Pasvalio rajone, Narteikių kaime, saugaus važiavimo greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio „Mazda 6“ nesuvaldė neblaivus 22 metų šio kaimo gyventojas (jam, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 1,56 promilės girtumas). Automobilis atsitrenkė į akmeninę tvorą ir apvirto. Įvykio metu sužeisti vairuotojas ir 16 metų keleivis, kuris taip pat buvo neblaivus. Abu vaikinai paguldyti į ligoninę, nepilnametis – į Reanimacijos skyrių.

Kauno apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje
Kauno apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje

Birželio 7-osios naktį (3.30 val.) Kaune, Petrašiūnuose, R. Kalantos gatvėje, mopedas „Piaggio“, priklausantis 51 metų vyrui ir vairuojamas 17 metų vaikino, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namo tvorą. Įvykio metu sužeidimus patyrė du nepilnamečiai: vairuotojas (paguldytas į ligoninę) ir su juo važiavusi to paties amžiaus mergina. Ji tos pačios dienos ryte (8.40 val.) mirė Kauno klinikose.  

Tos pačios dienos vakare (apie 18.20 val.) Zarasų rajone, Antalieptės miestelyje, kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai, automobilis „VW Golf“, vairuojamas blaivios 32 metų moters, partrenkė iš šalutinio keliuko dviračiu staiga išvažiavusį 57 metų vyrą. Dėl patirtų sužeidimų jis mirė nelaimės vietoje.

Birželio 8-osios popietę (13.06 val.) Rokiškio rajone, Obelių seniūnijos Zarinkiškių kaime, rastas nuo kelio Obeliai–Zarinkiškiai–Šapeliai nuvažiavęs automobilis „VW Passat“. Prie automobilio ant žolės rasta be sąmonės 43 metų moteris, taip pat 49 metų moteris, o šalia jos sėdintis neblaivus 64 metų vyras (jam nustatytas vidutinis 2,06 promilės girtumas). Visi nukentėjusieji buvo nuvežti į Rokiškio ligoninę. 43 metų moteris mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje – pirminiais duomenimis, ji viravo automobilį. Antroji moteris (kūno sumušimas ir dubens kaulų lūžiai) nuvežta į Kauno klinikas. 

Vakare (21.41 val.) Šiauliuose, Tilžės gatvėje, 18-metės merginos vairuojamas automobilis „Peugeot 307“, važiuodamas antra eismo juosta ir persirikiuodamas į pirmąją posūkiui į dešinę, nepraleido tiesiai šia juosta važiavusio motociklo „Honda CBR 954RR“ ir su juo susidūrė. Įvykio metu daugybinius sužeidimus patyręs 18 metų motociklo vairuotojas paguldytas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių.

Birželio 10-ąją prieš šeštą vakaro Ukmergės rajone, Jačionių kaimo teritorijoje, kelyje Vilnius–Panevėžys, vairuojamo automobilio „Renault Kangoo“ nesuvaldė 20 metų panevėžietė. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sužeisti keturi keleiviai: 18 ir du 21 metų vaikinai, kurie paguldyti į ligoninę, bei 20 metų mergina.

Birželio 11-osios ryte (9.20 val.) Varėnos rajone, Senosios Varėnos kaime, kelyje Vilnius–Varėna–Gardinas, krovininis automobilis DAF, vairuojamas 50 metų vyro, kliudė iš šalutinio kelio į pagrindinį įvažiavusį dviratininką ir jį partrenkė. 73 metų dviračio vairuotojas patyrė sunkią galvos traumą – jis komos būklės išvežtas į Kauno klinikas. Pirminiais duomenimis, abu eismo dalyviai buvo blaivūs.

Vakare (apie 18.50 val.) Kaune, Taikos prospekte, vairuojamo mopedo „Gilera“ nesuvaldė 15 metų paauglys ir važiuodamas su juo nugriuvo. Nukentėjo ne tik pats vairuotojas, bet ir kartu važiavusi 16 metų mergina. Abu nepilnamečiai patyrė kūno nubrozdinimus. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jie išleisti į namus.

Taip pat vakare (22.45 val.) Pagėgių savivaldybėje, Gudų kaime, su savadarbiu mopedu apvirto neblaivus, neturintis teisės vairuoti transporto priemonės 23 metų vaikinas. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 0,79 promilės girtumas. Įvykio metu nukentėję mopedo vairuotojas ir 9 metų keleivis buvo nuvežti į ligoninę, kur po gydytojų apžiūros išleisti į namus. Mopedas nustatyta tvarka neįregistruotas, neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius