Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę Ukmergės rajone du automobiliai susidūrė su laukiniais gyvūnais

Policija prašo vairuotojų būti atidiems važiuojant miškingomis vietovėmis: susidūrus su staiga į kelią išbėgusiais stambiais laukiniais gyvūnais gali būti ne tik apgadinamas transportas, bet ir sužalojami žmonės. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate per savaitę užregistruoti du techniniai eismo įvykiai, kurie įvyko į kelią išbėgus laukiniams gyvūnams.
Briedis
Briedis (archyvo nuotr.) / REUTERS/„Scanpix“

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, pirmadienį eismo įvykis buvo užfiksuotas kelyje Ukmergė – Molėtai. Apie 21.50 val. automobiliu „Ford Mondeo“ važiuojant Želvos link į kelią išbėgo stirna. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadinta transporto priemonė, o stirna – užmušta.

Dar vienas eismo įvykis įvyko vasario 2 d. Apie 19.40 val. Žemaitkiemio seniūnijoje, ties Radiškio kaimu į kelią išbėgo briedis. Laukinis gyvūnas atsitrenkė į keliu važiavusį „Audi B4“ automobilį. Mašina buvo gerokai aplamdyta, o pats gyvūnas pabėgo.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Butėnas pataria miškingose vietovėse vairuoti itin atidžiai, atsižvelgti į oro sąlygas, kelio būklę bei pasirinkti saugų greitį.

„Laukiniai gyvūnai neprognozuojami, reaguodami į automobilio šviesas jie gali netikėtai šokti tiesiai po automobilio ratais“, - perspėja pareigūnais.

Praėjusiais metais Ukmergės rajono keliuose užregistruota 15 eismo įvykių, kurie įvyko į kelią išbėgus gyvūnams. 2010 metais tokių avarijų buvo užregistruota 21, o 2009 metais – 28. Daugiausia avarijų įvykdavo automagistralėje Vilnius – Panevėžys bei magistraliniame kelyje Kaunas – Zarasai – Daugpilis.

Eismo įvykių  sumažėjo miškinguose kelių ruožuose, įrengus apsaugines tvoreles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius