Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per savaitgalį Lietuvos keliuose užgeso dviejų žmonių gyvybės

Praėjusį savaitgalį, liepos 15–17 d., šalies keliuose įvyko 31 eismo įvykis. Įvykių metu žuvo 2 žmonės, 34 žmonės sužeisti. Tarp sužeistųjų – 3 nepilnamečiai, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 9 eismo įvykiuose, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT).
Avarija Panevėžio rajone
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penktadienį, keliuose įvyko 7 eismo įvykiai, 1 žmogus žuvo, 8 žmonės sužeisti

Apie 12 val. 33 min. Vilniuje, Kaukysos g., 38 metų vyras, vairuodamas automobilį „Renault Master“, važiuodamas atbuline eiga, partrenkė 54 metų pėsčiąjį kuris buvo paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių. Sekmadienio ryte gautas pranešimas iš ligoninės, kad partrenktas pėsčiasis mirė.

Apie 17 val. 05 min. Kaišiadorių r., Palomenės sen., Pašulių k., kelio Miežonys–Pašuliai–Pravieniškės 7-ajame km,kelio vingyje apvirto 21 metų teisės vairuoti neturinčio vaikino vairuojamas automobilis „Renault Megane“. Įvykio metu žuvo automobiliu važiavęs ir iš jo iškritęs 34 metų keleivis. Kiti automobilyje važiavę trys keleiviai ir vairuotojas nenukentėjo. Vairuotojui nustatytas nežymus, 0,18 prom. girtumas.

Apie 9 val. Kaune, Jonavos gatvėje, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, užsidegus draudžiamam šviesoforo signalui ir troleibusui sustojus, troleibuse nukrito ir susižalojo 75 metų keleivė, dėl sužalojimų garbaus amžiaus keleivė paguldyta į ligoninę.

Apie 18 val. 30 min., Alytaus r., Dauguose, Ežero g., 69 metų vyras, vairuodamas automobilį „Audi 80“, išvažiuodamas iš teritorijos, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Zipp Manicrs“, kurį vairavo 17-metis jaunuolis. Motociklo vairuotojui buvo suteikta medikų pagalba.

Šeštadienį, liepos 16 d., įvyko 13 eismo įvykių, 15 žmonių sužeista

Apie 12 val. 18 min. Vilniuje, Kalvarijų g. 43 metų vyras, vairuodamas automobilį „Volvo S40“, pradedamas važiuoti buvo neatsargus ir partrenkė 74 metų pėsčiąją, kuri buvo pristatyta į ligoninę.

16 val. 20 min. Anykščių rajone, kelyje Raguvėlė-Subačius žvyrkelyje automobilio „BMW X5“ 25 metų vairuotojas, kelio vingyje nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuslydo į pakelės griovį, atsitrenkė į medį ir apvirto. Eismo įvykio metu susižalojo jaunas vairuotojas ir kartu važiavęs bendraamžis keleivis, abu jaunuoliai paguldyti į ligoninę. Kitas keleivis, 20 metų vaikinas, nenukentėjo. Pirminiais duomenimis, visi eismo įvykio dalyviai buvo neblaivūs.

Sekmadienį, liepos 17 d., keliuose įvyko 11 eismo įvykių, 1 žmogus žuvo, 11 žmonių sužeista.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 22 min. po vidurnakčio Telšių rajone, Veišvėnų kaime 24 metų vairuotoja nesuvaldė vairuojamo automobilio „BMW 525“, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į metalinę tvorą ir medį. Įvykio metu susižeidė jauna vairuotoja ir kartu važiavęs neblaivus automobilio savininkas, 27 metų vyras.

11 val. 18 min. Anykščių rajone, kelyje Kurkliai – Anykščiai, automobilis „Toyota Corolla Verso“, vairuojamas 39 metų vyro, partrenkė staiga iš autobusų stotelės į kelią išvažiavusį dviratį, vairuojamą 54 metų vyro. Galimai neblaivus dviratininkas dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, šiais metais, iki liepos 15 d., palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, užregistruoti 1 465 eismo įvykiai, t. y. 179 įvykiais (arba 12,29 proc.) daugiau, žuvo 95 žmonės, t. y. 14 (arba 12,84 proc.) mažiau, sužeisti 1 954 žmonės, t. y. 174 (arba 9,78 proc.) daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius