-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitgalio gaisrus žuvo trys žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad savaitgalį Lietuvoje kilo 77 gaisrai, kuriuose trys žmonės žuvo ir vienas buvo traumuotas. Ugniagesiai dar atliko 53 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo šešis piliečius.
Gaisras Verdainės kaime
Gaisras Verdainės kaime / Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Temos: 1 Statistika

Pirmas tragiškas gaisras buvo įregistruotas šeštadienio naktį Švenčionių rajono Naujo Janavo kaime, kur užsidegė V.A. gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, pastato stogas jau buvo sudegęs, o perdengimas įgriuvęs į vidų. Apmalšinus liepsnas gaisravietėje buvo rasti 55metų moters ir 51 metų vyro smarkiai apdegę kūnai. Ugnis stipriai nusiaubė ir gyvenamąjį namą, nuo ugnies buvo išgelbėtas tik šalia stovintis ūkinis pastatas. Nelaimės priežastys tiriamos.

Šeštadienio rytą dar viena nelaimė įregistruota Kaune, M.Riomerio gatvėje, kur gaisras kilo V.S. bute. Ugniagesiai į pirmame aukšte esantį butą pateko per langą ir lovoje rado apdegusį 65 metų moters kūną. Gaisro metu apdegė lovos čiužinys, aprūko butas. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Sekmadienio pavakarį Vilniaus rajono Bukiškio kaime užsidegė G.J. gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė virtuvė, aprūko kitos gyvenamosios patalpos. Gaisre kojas apdegė 52 metų vyras. Medikai jį išvežė į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Penktadienio popietę Radviliškyje, J.Basanavičiaus gatvėje, buvo padegtas B.D. gyvenamasis namas. Ugniagesiams atskubėjus į gaisro vietą, namo stogas jau degė atvira liepsna. Gelbėtojai iš mansardos balkono su ištraukiamųjų kopėčių pagalba nukėlė liepsnos atkirsta moterį ir perdavė ją greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Per gaisrą nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, vandeniu buvo sulieti pirmojo aukšto kambariai.

Dar vieną pilietį ugniagesiai išgelbėjo penktadienio vakarą Prienuose, Laisvės aikštėje esančiame bute, kur dėl neatsargaus žmonių elgesio  kilo gaisras. Atskubėję gelbėtojai įėjo į uždūmintą butą ir išvedė lauk jo savininką. O kambaryje dar sudegė antklodė.

Sekmadienį ugnis nuniokojo dar keletą gyvenamųjų namų. Mažeikių rajono Židikų kaime sekmadienio naktį buvo padegtas A.K. gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus ir perdengimas. Nuo ugnies buvo išgelbėtas ūkinis pastatas ir kaimyno namas.

Sekmadienio naktį Kaune, J.Pabrėžos gatvėje ugnis nusiaubė P.V. gyvenamąjį namą, o Raseinių rajono Bogušių kaime išdegė I.J. gyvenamasis būstas.

Sekmadienį Panevėžio rajono Miežiškių miestelyje gaisras kilo vietos seniūnijos administraciniame pastate. Gaisro metu sudegė šaldytuvas, aprūko administracijos patalpa. Įvykio aplinkybės nustatinėjamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius