Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per seksualinių mažumų eitynes Vilniaus centre sužalotas policininkas kol kas lieka medikų globoje

Vilniaus centre šeštadienį per seksualinių mažumų eitynes „Už lygybę“ sužalotas policijos pareigūnas dar kurį laiką bus gydomas ligoninėje. Nors dėl policininko sužalojimo sulaikytas vienas įtariamasis, oficialių duomenų apie jį kol kas nėra.
Įtariamojo sulaikymas Vilniuje, Gedimino pr. ir Jogailos g. sankryžoje
Įtariamojo sulaikymas Vilniuje, Gedimino pr. ir Jogailos g. sankryžoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį pranešimą apie sužalotą pareigūną oficialiai išplatino Policijos departamentas. Kaip rašoma policijos pranešime, šeštadienį apie 14.30 val. į Vilniaus ligoninę pristatytas ir dėl pilvo sumušimo paguldytas uniformuotas Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 5 policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas A.A. (gim. 1983 m.).

Pats nukentėjęs pareigūnas paaiškino, kad tą pačią dieną apie 14 val. Vilniuje, Gedimino pr., renginio metu jį sumušė nepažįstami asmenys.

Dar šeštadienį informaciją apie sužalotą pareigūną patvirtino ir Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Kęstučio Lančinsko spaudos konferencija po renginio
Kęstučio Lančinsko spaudos konferencija po renginio

„Sužeistas vienas pareigūnas. Sulaikymo metu vienas iš pažeidėjų pasipriešino aktyviais veiksmais ir buvo sužeistas pareigūno veidas. Šiuo metu pareigūnas ligoninėje“, – sakė Vilniaus policijos vadovas.

Paaiškėjo, kad žymiai smarkiau, nei veidas, pareigūnui sužalotas pilvas, į kurį pareigūnui spyrė gatvės chuliganas. Incidentas įvyko Gedimino pr. ir Jogailos g. sankryžoje.

K.Lančinskas 15min.lt žurnalistams taip pat patvirtino, kad dėl pareigūno sužalojimo buvo sulaikytas vienas įtariamas.

15min.lt/Deniso Tarasenko nuotr./Petro Gražulio sulaikymas
15min.lt/Deniso Tarasenko nuotr./Petro Gražulio sulaikymas

„Kur jis galėjo pabėgti, kai aplinkui tiek daug kitų pareigūnų buvo? Iš karto sulaikė“, – sakė K.Lančinskas.

Tačiau daugiau oficialių duomenų apie sulaikytą įtariamąjį kol kas nėra. Policija apie jį nieko nepraneša ir savo sekmadieniniame pranešime.

Iš viso šeštadienį per seksualinių mažumų eitynes Gedimino pr. buvo sulaikyti 28 asmenys. Tarp sulaikytųjų buvo ir buvęs Seimo narys, buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas. Taip pat ir dabartinis Seimo narys Petras Gražulis. Jis vėliau kreipėsi į medikus ir skundėsi, kad per sulaikymą buvo sumuštas policijos.

Po eitynių Vilniaus policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus. Tačiau neatmetama, kad ikiteisminių tyrimų gali dar padaugėti, kai bus iki galo išsiaiškinta su visais sulaikytais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius