Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptos pasieniečių operacijos Lazdijuose laimikis – milijonas litų ir milijonų verta hašišo partija, gabenta iš Nyderlandų į Maskvą

Kruopščiai suplanuotos Valstybės sienos apsaugos tarnybos padalinių operacijos metu į pasieniečių rankas pateko per Lietuvą tranzitu gabentas milijonais litų vertinamas kvaišalų krovinys. Dar maždaug milijonas litų rastas grynais įvairia užsienio valiuta.
Pasieniečių sulaikytas hašišas
Pasieniečių sulaikytas hašišas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Pasieniečių sulaikytas hašišas
VSAT nuotr./Pasieniečių sulaikytas hašišas

Kaip penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, praėjusį sekmadienį VSAT Lazdijų rinktinės operatyvininkai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos įvažiuojantį vilkiką su lietuviškais numeriais. Jo patikros metu pasieniečiai aptiko specialiai įrengtą slėptuvę, kurioje rasta daugiau kaip 70 kilogramų narkotinės medžiagos hašišo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos, sulaikyti įtariamieji – dvigubą Rusijos ir Izraelio pilietybę turintis vyras bei Vilniaus ir Marijampolės gyventojai.

Tęsdami tyrimą VSAT pareigūnai atliko kratas, kurių metu buvo rasta daugiau kaip 200 tūkst. Jungtinės Karalystės svarų (apie 830 tūkst. litų) ir daugiau kaip 18 tūkst. eurų (apie 62 tūkst. litų).

Turimais duomenimis, kvaišalai iš Nyderlandų tranzitu per Lietuvą turėjo pasiekti Rusijos sostinę Maskvą.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas leido suimti galimus šių nusikalstamų veikų bendrininkus.

Ikiteisminį tyrimą atlieką VSAT pareigūnai, o jį organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tai antra sėkminga VSAT pareigūnų operacija šiemet, kai užkirstas kelias į juodąją rinką pateikti didelius kvaišalų kiekius. Sausio pabaigoje specialios priemonės metu Telšiuose ir Kuršėnuose pasieniečiai sulaikė apie 100 litrų narkotikų pirmtakų (prekursorių). Tuomet buvo suimti ir 5 su šiuo kroviniu susiję asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius