Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per vieną dieną Tauragės pareigūnai net du kartus vaikėsi įžūlius motociklininkus, abu bėgliai po kurio laiko patyrė avarijas

Antradienį Tauragės policijos pareigūnai net du kartus buvo priversti vaikytis nedrausmingus motociklininkus. Abiem atvejais motociklininkai patyrė avarijas ir buvo sulaikyti.
Motociklas
Motociklas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, antradienį Tauragės gatvėmis pavojingai manevravęs ir grėsmę eismo saugumui sukėlęs motociklininkas neišvengė akistatos su policijos pareigūnais. Mėgindamas pabėgti nuo pareigūnų motociklo vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir virto.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Motociklo „Suzuki GSF 600“ vairuotojas trisdešimt trejų tauragiškis kelyje Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, 139 kilometre, chuliganiškai vairuodamas dviratę transporto priemonę, nepaisė raudono šviesoforo signalo ir stabdomas policijos pareigūnų nestojo.

Padidinęs greitį motociklininkas spruko keliu link Lomių, pasiekęs Tauragę per Mažonų kaimą, nesuvaldė motociklo ir apvirto Tauragėje, Šilalės gatvėje, kur  pateko į policijos pareigūnų rankas.

Pasak Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato l.e. kelių policijos viršininko pareigas Artūro Petkaus, pavojingai vairavęs motociklininkas, siekdamas išvengti atsakomybės už vieną Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dabar turės atsakyti ir už pavojingą vairavimą, ir už tai, kad nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Tą pačią dieną kiek po 22 val. Dacijonų kaimo (Tauragės raj.) gyventojas policijos pareigūnų dėmesį patraukė įtartinai manevruodamas – vinguriuodamas kelyje motociklininkas nedėvėjo apsauginio šalmo, o transporto priemonė nebuvo paženklinta valstybiniais registracijos numeriais.

Iš karto nepaklusęs policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, vairuotojas visgi buvo priverstas kelionę baigti pakelės griovyje, kadangi bandydamas sprukti nuo pareigūnų nesuvaldė motociklo.

Kaip paaiškėjo, motociklininkas prie vairo sėdo neblaivus – jam nustatytas vidutinis (2,24 promilių) girtumas, todėl, prie bėglio priartėjus policijos pareigūnams, šis motociklu kliudė specialiaisiais policijos ženklais pažymėtą automobilį.

Už tai, kad važiavo neturėdamas teisės vairuoti, nepateikė transporto priemonės registracijos dokumentų ir privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, trisdešimt šešerių metų vyrui gresia bauda iki 5 tūkst. litų arba administracinis areštas iki 30 parų, gali būti konfiskuota ir transporto priemonė.

Be to, vairuotojui teks atsakyti ir už kitus pažeidimus – policijos automobilio apgadinimą, pasipriešinimą policijos pareigūnams ir tiesiogines savo pareigas vykdžiusių pareigūnų garbės ir orumo įžeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius