-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai muitininkai sulaikė daugiau vaistų klastočių

Lietuvos muitinės pareigūnai 2010 metais sulaikė 47 tūkstančius vienetų klastotų tablečių, bandytų įvežti į šalį. Tai 10 tūkst. vienetų daugiau, negu jų buvo sulaikyta 2009 metais, praneša Muitinės departamentas.
Vaistų klastotė
Vaistų klastotė / Muitinės departamento nuotr.

Kaip rašoma Muitinės departamento pranešime, pareigūnai vis dažniau sulaiko klastotų ar neregistruotų Lietuvos rinkoje vaistinių preparatų, kurių poveikis žmogaus organizmui bei juose esančių veikliųjų medžiagų kiekis nėra žinomi.

Siekdami apsaugoti rinką nuo pavojų žmonių sveikatai keliančių vaistinių preparatų, Muitinės departamento generalinis direktorius Antanas Šipavičius ir Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gintautas Barcys pasirašė Bendradarbiavimo sutartį.

Sutartyje numatyta, kad institucijų pareigūnai bendradarbiaus siekdami užkirsti kelią pažeidimams, susijusiems su iš trečiųjų šalių importuojamais, į jas eksportuojamais ar tranzitu per Lietuvą gabenamais falsifikuotais vaistiniais preparatais, dalyvaus bendruose patikrinimuose, keisis informacija apie vaistinius preparatus, kurie gali būti falsifikuoti. Tikimasi, kad tai padės operatyviau atskleisti ir ištirti pažeidimus, susijusius su neteisėtu vaistinių preparatų transportavimu ar patekimu į šalies rinką.

Muitinės departamentas primena, kad be recepto ar gydytojo pažymos į Lietuvą leidžiama įsivežti ar gauti paštu ne daugiau kaip 5 originalias vaistinių preparatų pakuotes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius