-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portale „Youtube“ paviešinus filmuką, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo (video, papildyta 16.34 val.)

Policijos departamento pareigūnai susidomėjo tinklalapyje „Youtube“ paviešintu filmuku, kuriame policijos pareigūnas tikrina sustabdyto vairuotojo dokumentus. Peržiūrėjus šį filmuką nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo.
Policininkas tikrina BMW vairuotojo dokumentus
Policininkas tikrina BMW vairuotojo dokumentus. / Kadras iš youtube.com

Policijos vadovybę sudominęs filmukas tinklalapyje „Youtube“ atsirado trečiadienį. Iki ketvirtadienio pietų jis buvo peržiūrėtas daugiau kaip 200 kartų.

Filmuke, pavadintame „Policininkas ima... dokumentus...“, matyti, kaip policijos uniforma apsirengęs vyras tikrina automobilio BMW vairuotojo dokumentus. Iš filmuotos medžiagos aiškėja, kad policijos uniforma vilkintis vyras paskui BMW nuo pagrindinės gatvės į kiemą įsuko automobiliu VW Passat. Automobilis nėra pažymėtas policijos skiriamaisiais ženklais, tačiau jo visi langai tamsinti, ant radiatoriaus grotelių matyti švyturėliai.

Praėjus maždaug 2 min. 30 sek. nuo filmuotos medžiagos pradžios policininkas BMW vairuotojui atiduoda automobilio techninį pasą. Greta vairuotojo sėdinti moteris iš rankinės ištraukia piniginę, iš jos išsiima, kaip spėjama, pinigų ir paduoda vairuotojui. Po kiek laiko vairuotojas techninį pasą vėl paduoda pareigūnui, šis nusisuka.

Dar po kelių sekundžių policininkas visus dokumentus grąžina vairuotojui, vyrai dar kažkiek pakalba ir išsiskiria. Policininko automobilis apsisukęs į pagrindinę gatvę išvažiuoja nerodydamas posūkio signalo.

Filmuko autorius kandžiai replikuoja, kad pareigūnas greičiausiai techniniame pase rado „siurprizą“.

„Svajonių darbas!“ – replikuoja filmuko autorius. Jis, beje, nepraneša, nei kada ši medžiaga buvo nufilmuota, nei kur.

Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas

„Dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – teigia Policijos departamento l.e. Komunikacijos skyriaus viršininko pareigas Ramūnas Matonis.

Spėjama, kad filmukas susuktas Kaune.

R.Matonis teigia, kad tyrimas bus pradėtas dėl galimo kyšininkavimo.

„Minčių yra visokių. Tačiau filmuotoje medžiagoje konkrečiai nematyti, kad policininkui paduodama pinigų. Tą dar reikės įrodyti“, – teigia Policijos departamento atstovas.

Pasak R.Matonio, taip pat neatmetama, kad gali būti pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl kitų galimų pažeidimų, taip pat dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Papildyta 15.14 val.: Apie 15 val. filmuotos medžiagos originalas iš „Youtube“ buvo ištrintas. 15min.lt pateikia filmuko kopiją.

Papildyta 16.34 val.: Ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio vyksta Kriminalinės policijos biure Vilniuje. Tuo tarpu Kauno policijoje pradėtas tarnybinis patikrinimas.

15min.lt žiniomis, jau vaizdo medžiagoje užfiksuotas pareigūnas jau yra nustatytas. Taip pat patvirtinta, kad VW Passat yra tarnybinis policijos automobilis. Įtariama, kad vaizdo medžiaga buvo nufilmuota pernai gruodį Jonavos gatvėje.

VIDEO: Policininkas ima... dokumentus....

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius