-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piktų palaidų šunų akcijos Kalvarijoje pažiba tapo šypseną ir gailestį keliantis šunytis

Kalvarijos savivaldybės teritorijoje policijos pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, kuri skirta gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimams nustatyti. Gyventojai palankiai vertina šią pareigūnų vykdomą prevencinę priemonę. Tikimasi, kad bendromis pareigūnų ir bendruomenės pastangomis bus lengviau išgyvendinti opią problemą. Mat palaidas šuo – ne tik pažeidimas, bet ir grėsmė žmogui.
Reido metu vienintelis įkliuvęs keturkojis
Reido metu vienintelis įkliuvęs keturkojis / Kalvarijos policijos komisariato nuotr.

Praėjusią savaitę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kalvarijos policijos bendruomenės pareigūnė Daiva Sinkevičienė kartu su policijos rėmėjais bei VŠĮ gyvūnų globos namų „Mindraja“ darbuotojais Kalvarijos savivaldybės teritorijoje vykdė tikslinę priemonę, kuri skirta gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimams nustatyti.

Reido metu buvo nustatyti šeši gyvūnų laikymo bei auginimo administraciniai teisės pažeidimai. Pareigūnai rastus palaidus šunis atidavė jų šeimininkams bei įspėjo. Augintinių neprižiūrintiems  gyventojams gresia nemenkos baudos. Daugiausia palaidų šunelių buvo rasta Aistiškių kaime, o vienas jų buvo sugautas ir nugabentas į VŠĮ gyvūnų globos namus „Mindraja“ (pasiteiravimui - telefono Nr. 8-65083048), kadangi nepavyko nustatyti šunelio šeimininko.

Kalvarijos PK nuotr./Kalvarijos komisariato teritorijoje buvo gaudomi palaidi šunys
Kalvarijos PK nuotr./Kalvarijos komisariato teritorijoje buvo gaudomi palaidi šunys

Priemonės metu Kalvarijos savivaldybės gyventojai buvo supažindinami su Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintomis ir nuo 2013 m. rugpjūčio 14 d. įsigaliojusiomis „Gyvūnų laikymo Kalvarijos savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėmis“. Pareigūnai priminė ir apie teisinę atsakomybę už šių taisyklių nesilaikymą. Ir ne tik – šuo gali ne tik išgąsdinti, bet ir sužaloti, o sergančio šuns įkandimas kartais gali sukelti ir nepataisomų pasekmių. Jei gyvūnas nepaskiepytas – jis gali sirgti įvairiomis ligomis, taip pat ir pasiutlige.

Patikrinimai, kaip gyventojai laikosi gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių, Kalvarijos savivaldybėje vykdomi nuolat. Tačiau skundų dėl palaidų šunų, gąsdinančių ne tik vaikus, vis dar pasitaiko, todėl gyventojai palankiai vertina šią pareigūnų vykdomą prevencinę priemonę. Tikimasi, kad bendromis pareigūnų ir bendruomenės pastangomis bus lengviau išgyvendinti opią problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius