Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Planas neišdegė: Vladimiro Romanovo aplinkos žmonėms nepasisekė išlaikyti „Žalgirio“ arenos valdymo

„Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ įstatinio kapitalo padidinimas pripažintas negaliojančiu. Išplatinant naują akcijų emisiją žlugusio Ūkio banko savininko Vladimiro Romanovo aplinkos žmonės bandė gudriai išsaugoti įtaką „Žalgirio“ arenos valdyme.
„Žalgirio“ arena
„Žalgirio“ arena / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Kauno apylinkės teismas šią savaitę patvirtino taikos sutartį tarp Šiaulių banko ir viešosios įstaigos Kauno „Žalgirio“ rėmėjas, kuria vasarį išleista nauja bendrovės „Kauno arena“ akcijų emisija pripažinta negaliojančia.

Sprendimą padidinti įstatinį „Kauno arenos“ kapitalą buvo priėmęs vienintelis bendrovės akcininkas Kauno „Žalgirio“ rėmėjas, taip pat valdantis ir Kauno „Žalgirio“ komandą. Spėjama, kad taip siekta atskirti nuostolingą „Žalgirio“ klubą ir pelningai veikiančią areną.

15min.lt primena, kad  šių metų vasario mėnesį, „Kauno arenos“ įstatinis kapitalas buvo padidintas daugiau nei keturis kartus, nuo 310 tūkst. iki 1,3 mln. Lt, o naują akcijų emisiją išpirko su V.Romanovu siejama bendrovė „Promneta“. Netrukus iš pastarosios akcijas perėmė kita su į Rusiją pabėgusiu buvusiu bankininku siejama bendrovė „Turtvalda“.

Paulius Motiejūnas ir Angelė Dementavičiūtė
Paulius Motiejūnas ir Angelė Dementavičiūtė

„Turtvalda“, kurios pagrindinės savininkės – įmonės „Alumina project“ ir „Domus Altera“, registruota tame pačiame pastate Kaune, K.Donelaičio g. 60, kur įsikūręs pagrindinis V.Romanovo biuras. Po šio veiksmo įstaigai Kauno „Žalgirio“ rėmėjas liko tik 23,85 proc. bendrovės akcijų.

Kauno savivaldybė iš karto pareiškė, kad naujos akcijų emisijos išleidimas yra negalimas be miesto tarybos pritarimo. Tai yra numatyta koncesijos sutartyje.

Gerąją Ūkio banko dalį perėmęs Šiaulių bankas kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl sprendimo išleisti naują bendrovės „Kauno arena“ akcijų emisiją panaikinimo. Bankas ir „Kauno arena“ vienintelis akcininkas Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ginčą išsprendė pasirašydami taikos sutartį.

Bendrovei „Kauno arena“ vadovauja buvusi ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičūtė, kuri taip pat yra ir įstaigos Kauno „Žalgirio“ rėmėjas valdybos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius