-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Po BMW avarijos Erfurto gatvėje Vilniaus policija klausia pėsčiųjų: atsibodo gyventi?

Pareigūnai įspėja pėsčiuosius perėjose būti apdairesnius.
Įvykio vietoje
Perėja / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis Vilniuje įvykusių eismo nelaimių analizė parodė, kad eismo įvykiuose nukenčia per nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas ėję pėstieji.
Pirmadienį Vilniaus apskrities VPK atstovų paviešintame pranešime primenama, kad skaudi nelaimė įvyko praėjusią savaitę – kovo 13 d. apie 20 val. 33 min. Vilniuje, Erfurto ir Žėručio gatvių sankryžoje, neblaivus (nustatytas 1,68 promilės girtumas) 1991 metais gimęs J.Š., vairuodamas automobilį BMW 530 (sausio mėn. pabaigoje už vairavimą esant neblaiviam jam atimta teisė vairuoti transporto priemonę), partrenkė per važiuojamąją kelio dalį, nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusius pėsčiuosius.

Eismo įvykyje nukentėjo 1938 m. gimusi moteris, kuri, kovo 15 d. nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė, 1941 m. gimusi moteris, kuri, nustačius blauzdikaulio lūžimą, gydoma ligoninėje, 1995 m. gimusi mergina, kuri, nustačius juosmens slankstelio lūžimą, gydoma ligoninėje, 2010 m. gimusi mažametė, kuri, nustačius galvos sumušimą, gydoma ambulatoriškai, 2003 m. gimusi mergaitė, kuri, nustačius dešinio klubo ir šlaunies nubrozdinimus, irgi gydoma namuose.

Gal automobilį  vairuoja neblaivus, išsiblaškęs ar pavargęs, telefonu ar su keleiviu užsikalbėjęs vairuotojas?

Vilniaus policija įspėja sostinės gyventojus ir svečius būti atsargesnius pėsčiųjų perėjose, apdairesnius prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį – būtina įsitikinti, ar tikrai saugu, ar vairuotojas jus pastebėjo ir rengiasi praleisti. Pėstieji neturėtų pamiršti savisaugos. Tai, kad įžengei į perėją, dar nereiškia, kad esi saugus, būtina suvokti, kad vairuotojui staiga sustabdyti automobilį ne visada įmanoma.

Svarbu pagalvoti ir apie vairuotojo faktorių – gal automobilį  vairuoja neblaivus, išsiblaškęs ar pavargęs, telefonu ar su keleiviu užsikalbėjęs vairuotojas? Būdami apdairūs ir kantrūs, sugaišę vos keletą sekundžių, tačiau sulaukę prie pėsčiųjų perėjos sustojusio praleisti vairuotojo, įsitikiname, kad esame pastebėti ir praleidžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius