-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po čigonės apsilankymo garbaus amžiaus Kėdainių rajono gyventoja pasigedo dviejų tūkstančių litų

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pinigų vagystės iš garbaus amžiaus Kėdainių r., Dotnuvos seniūnijos, Mantviliškio kaimo gyventojos. Senolės teigimu, savo santaupų – 2 tūkst. litų – ji pasigedo po čigonės apsilankymo.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tai tikrai ne pirmas atvejis, kai žmonės netenka savo pinigų, į namus įsileidę romų tautybės moteris, siūlančias įsigyti įvairių prekių ar prisistatančiomis socialinėmis ar labdarą teikiančios organizacijos darbuotojomis. Lietuvoje pastaruoju metu įvykdoma labai daug tokių nusikaltimų“, – teigia Kriminalinės policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Remigijus Blandis.

Pareigūnas apgailestauja ne tik dėl to, kad gyventojai įsileidžia įtartinus asmenis į savo namus, bet ir todėl, kad sulaukę šių netikėtų svečių, policijai vėliau negali suteikti jokios vertingos informacijos – apibūdinti jų, pasakyti, kokiu automobiliu buvo atvykę, kuria kryptimi išvyko ir panašiai. Dėl to policijos pareigūnams sudėtinga nustatyti šiuos nusikaltimus vykdančius asmenis, keliaujančius po visą šalį ir apgaudinėjančius žmones.

Kauno apskrities VPK taip pat informuoja, kad plinta dar vienas nusikalstamas pasipelnymo būdas, kuomet pas gyventojus apsilankę nepažįstami asmenys, siūlo pigiau įsigyti neva naujų drabužių, kurie būna naujai supakuoti ir pan. Tačiau įsigijus drabužius paaiškėja, kad jie yra dėvėti, tik supakuoti kaip nauji.

Tad policija primygtinai prašo gyventojų neįsileisti į namus romų tautybės ir kitų įtartinų asmenų, nesusivilioti jų siūlomomis pigiomis prekėmis, daiktais, nepasiduoti įkalbinėjimams, o apie jų apsilankymą bet kokiu atveju pranešti policijai, kuri operatyviai sureaguos ir bus dėkinga už suteiktą informaciją.

Policija bus dėkinga, jei žmonės įsidėmės automobilio markę, spalvą, ir būtinai nepatingės išeiti į lauką pažiūrėti automobilio valstybinių numerių. Taip pat prašoma visų, pastebėjusių, kad pas kaimyną apsilankė įtartinas žmogus, kuo skubiau apie tai informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tik gyventojų akylumas, atsargumas gali padėti užkirsti kelią daromiems nusikaltimams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius