-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ilgalaikės tarptautinės operacijos Latvijoje sulaikyta 205,5 kg kokaino siunta

Šių metų balandžio 16 dieną Latvijoje, Rygos jūrų uoste, buvo sulaikyta rekordinė šiai šaliai kokaino siunta – 205,5 kg kokaino. Ilgalaikėje tarptautinėje operacijoje aktyviai dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Ekvadoro policijos pareigūnai.
Po ilgalaikės tarptautinės operacijos Latvijoje sulaikyta 205,5 kg kokaino siunta.
Po ilgalaikės tarptautinės operacijos Latvijoje sulaikyta 205,5 kg kokaino siunta. / Policijos departamento nuotr.

Latvijos kriminalinės policijos pareigūnai dėkoja Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnams už suteiktą vertingą informaciją, kurios pagalba atskleista 205,5 kg kokaino kontrabanda. Šio krovinio vertė gali siekti 20-50 milijonų litų, o jeigu būtų išplatinta gatvės prekyboje vertė šoktelėtų dar keletą kartų, teigiama Policijos departamento pranešime.

Jūrinis konteineris su mediena, kuriame buvo paslėptas kokainas, iš Pietų Amerikos konspiracijos tikslais buvo adresuotas vienai kompanijai Rusijoje, tačiau tikroji krovinio paskirtis – Vakarų Europa ir tik nedidelė jo dalis galėjo būti išvežta į Rusiją. Kontrabandinio krovinio organizatoriai – gerai žinomi nusikalstamo pasaulio veikėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos, o vienas organizatorius yra Kanados pilietis. Ikiteisminį tyrimą atlieka Latvijos kriminalinė policija, daugiau tyrimo detalių neatskleidžiama.

Šis 205,5 kg kokaino sulaikymas – tai 2009 metais gegužės mėnesį Ekvadore įvykusios operacijos, kurios metu iš apyvartos buvo išimta 4 tonos kokaino ir sulaikyti Latvijos, Ispanijos, Rusijos ir Ekvadoro piliečiai, tęsinys. Pastarųjų mėnesių sulaikymai Baltijos valstybėse bei Vokietijoje patvirtina tarptautinių organizacijų prielaidą, kad Europoje didėja kokaino paklausa ir kad nusikalstamas pasaulis intensyviai ieško naujų neįprastų kokaino kontrabandos kelių. Galima tik tikėtis, kad pastarieji sulaikymai bus geras perspėjimas organizuotam nusikalstama pasauliui, kad Baltijos valstybės yra pasirengusios kovoti su iššūkiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius