-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kalėjimo Italijoje gali tapti turtuoliu

48 metų lietuvis Gediminas Gerčius, Italijos kalėjime praleidęs 612 dienų, įrodė savo tiesą, kad yra nekaltas, ir dabar gali tikėtis didžiulės kompensacijos už nelaisvėje praleistą laiką.
Kalėjimas.
Kalėjimas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kalėjimas

„Milano teismas, įvertinęs bylos aplinkybes, apklausęs liudininkus, įvertinęs prokuroro nuomonę, išklausęs kaltinamojo ir neradęs jokių esminių aplinkybių, kurios patvirtintų kaltinimą, nurodo nedelsiant panaikinti kardomąją priemonę G.Gerčiui“, – tokie žodžiai galiausiai nuskambėjo  22 mėnesius nelaisvėje praleidusio 48 metų lietuvio byloje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lietuviui buvo pateikti kaltinimai įvykdžius penkis sunkius nusikaltimus. Lietuvos generalinei prokuratūrai buvo tikusi versija, kad jis neva  plėšikavo Italijoje. „Nors aš pristačiau dokumentus, įrodančius, jog tomis dienomis, kai Italijoje vyko nusikaltimai, aš dirbau Anglijos fabrike. Kadangi pažymoje nebuvo patikslintas laikas, prokurorai paarė išvadą: rytais aš esą dirbu Anglijoje, paskui sėdu į lėktuvą ir vakare plėšiu parduotuvę Italijoje“, – pasakoja lietuvis.

Lietuvis sako, kad jo byla gali būti kaip neteisingumo pavyzdys – surinkti dokumentai, įrodantys jo nekaltumą, nepasiekė Lietuvos aukščiausiojo teismo, nes kažkas kažką pamiršo pasirašyti, jis buvo painiojamas su savo broliu, neva priklausiusiu estų nusikalstamai parduotuves plėšusiai grupuotei, galiausiai jis Lietuvos buvo perduotas Italijai. Vyras sako, kad Lietuva atidavė jį Italijai ir paliko likimo valiai.

Vyras Italijos kalėjime iškentė depresiją, pats susirado advokatę, kuri jį gynė nemokamai, ir galiausiai įrodė savo tiesą – jis nekaltas. Dabar vyras teigia palauksiantis, kol teismas jį galutinai išteisins, ir reikalaus kompensacijos už neteisėtą įkalinimą. Italijos įstatymai numato, kad už neteisėtai nelaisvėje praleistą dieną turi būti sumokėti 235 eurai (810 litų), tad kauniečiui turėtų priklausyti 143 820 eurų (496 179 litai), tačiau jis gali prašyti ir daugiau, jeigu įrodys, kad susigadino ten sveikatą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius