Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po krepšinio varžybų tarp Lietuvos ir Argentinos Vilniuje iš studentų bendrabučio mįslingomis aplinkybėmis iškrito ir žuvo studentas (nuotraukos, atnaujinta 9.26 val.)

Vilniaus policija pradėjo tirti paslaptingą studento mirtį. Vaikinas iškrito iš 15-o aukšto, jo krūtinėje greitosios pagalbos medikai rado durtinę žaizdą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pranešimą apie iš studentų bendrabučio iškritusį žmogų policija gavo praėjus vos kelioms minutėms po to, kai baigėsi Lietuvos ir Argentinos krepšinio komandų rungtynės.

Policija rado liudininkų, kurie tvirtina matę, kaip 1990 m. gimęs vaikinas kabėjo persisvėręs per 15-o aukšto balkono turėklus. Todėl gavus pranešimą apie nelaimę, iš pradžių galvota, jog tai nelaimingas atsitikimas arba savižudybė.

Tačiau į įvykio vietą atskubėję greitosios pagalbos medikai vaikino krūtinėje, kairėje pusėje ties širdimi, aptiko durtinę žaizdą. Kol kas nežinoma, ar studentas buvo sužalotas bendrabutyje dar prieš iškrentant pro balkoną, ar į kažką susižalojo jau krisdamas žemėn.

Į klausimą, kokiu būdu buvo padarytas sužalojimas, dabar jau turėtų atsakyti teismo medicinos ekspertai.

Policija aiškinasi, ką vaikinas veikė penkioliktame bendrabučio aukšte. Pasak kitų studentų, antrakursis gyvento dešimtame aukšte. Taip pat tiriama, ar dvidešimtmetis nebuvo apsvaigęs.

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 9.26 val.: Penktadienio rytą paaiškėjo, kad tirdama šį įvykį policija ikiteisminį tyrimą pradėjo dėl nužudymo.

„Versijų yra įvairių. Visaip gali būti, visko gali paaiškėti. Dabar mums svarbiausia yra sulaukti teismo medikų išvadų. Taip pat reikia apklausti daugybę bendrabutyje buvusių studentų. Juk viskas įvyko pora minučių po krepšinio rungtynių. Įsivaizduokite, koks šurmulys tuo metu buvo studentų bendrabutyje! Kažką daugiau sužinoti tikimės pabendravę su bendrabučio gyventojais“, - teigia pareigūnai.

Per įvykio vietos apžiūrą policija aptiko peilį, kurio, greičiausiai, jaunuolio krūtinė ir buvo perdurta. Peilis mėtėsi ant žemės netoli studento kūno.

Policija jau išsiaiškino, kad iš pajūrio į Vilnių mokytis atvykęs V.E. (gim. 1990 m.) mokslus uiversitete pradėjo pernai. Metus pasimokęs, jis metė pasirinktą specialybę ir šiemet įstojo į kitą specialybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius