-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija žada visą savaitę Vilniuje akylai stebėti pėsčiuosius, o nedrausminguosius – be gailesčio bausti

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai, rūpindamiesi pėsčiųjų eismo dalyvių saugumu, nuolat kontroliuoja, kaip jie laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.
„VW Golf“ mirtinai partrenkė pėsčiąjį
Asociatyvinė iliustracija: mirtinai partrenktas pėsčiasis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Siekiama, kad nebūtų einama per kelio važiuojamąją dalį tam neskirtose vietose, kad pėstieji paisytų šviesoforų signalų, o tamsiuoju paros metu dėvėtų atšvaitus. Nors apie tokios kontrolės priemones buvo ne kartą pranešta, pėstieji nepakankamai drausmingai laikosi jiems nustatytų pareigų. Per  praėjusią savaitę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nubaudė 110 Kelių eismo taisyklių nuostatų nesilaikiusių pėsčiųjų eismo dalyvių.

Kelių eismo taisyklių nepaisymas lemia skaudžias nelaimes – vien tik sausio 5 dieną, Vilniuje partrenkti 2 pėstieji (žr. susijusius straipsnius), per gatves ėję neleistinose vietose. Abu jie žuvo. Abi eismo nelaimės įvyko esant tamsiajam paros metui, lyjant.

Šiuo metų laiku važiuoti ar pereiti gatves tenka tamsoje. Policija primena, kad pėstiesiems būtina ir privaloma segėti atšvaitus ir atsižvelgti į besikeičiančias oro sąlygas (rūką, lietų, šlapdribą) bei sunkesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus.

Šią savaitę pėsčiųjų kontrolės priemonės tęsiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius