Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis: daugiau detalių dėl 17-mečio nužudymo Biržuose bus žinoma jau šiandien

Nusikaltimas Biržuose šeštadienio vakarą įvyko dėl žodinio konflikto tarp įtariamojo asmens ir jaunuolio. Taip LRT radijui antradienio rytą sakė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Policijos generalinio komisaro teigimu, įtariamasis norėjo jaunuolius pagąsdinti, todėl ir išsitraukė ginklą. „Deja, jaunuolis buvo nušautas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Paklaustas, ar žodinio konflikto tarp solidaus amžiaus asmenų (vienam iš įtariamųjų apie 50 m., kitam – 35 m.) ir paauglių užteko kruvinam nužudymui, S.Skvernelis sakė, kad iš pirminių duomenų tokia išvada peršasi.

Biržų merė Irutė Varzienė teigė taip pat daugiau detalių nežinanti. Esą situacija turėtų paaiškėti jau antradienį, kai įvyks susitikimas su Panevėžio apskrities policijos komisariato vadovais bei generalinio policijos komisariato pavaduotoju Renatu Požėla.

Anot merės, tai, kad Biržų politikai kreipėsi į prokurorus, prašydami ištirti, ar policijos pareigūnai tinkamai reagavo į šį nusikaltimą, nereiškia, jog policija nepasitikima, tiesiog norima daugiau informacijos. Esą Biržų vadovai sulaukia itin daug gyventojų skambučių ir klausimų, į kuriuos patys atsakyti negali, todėl būtina išsklaidyti abejones.

S.Skvernelis tvirtina, kad situacija Biržuose nėra itin bloga, nes daugiau nei pusė nusikaltimų ištiriama ir šis rajonas Panevėžio apskrityje yra vienas saugiausių. Jis taip pat nepalaikė nuomonės, kad galbūt nevisiškai tinkamai buvo reaguota į nusikaltimą dėl per mažo policijos finansavimo, esą policija bet kokiu atveju atlieka savo pareigas.

Generalinio policijos komisaro teigimu, pagal jo turimą informaciją Biržų pareigūnai reagavo tinkamai, tačiau į visus kilusius klausimus bus atsakyta po tarnybinio patikrinimo. O visuomenei informacija bus pateikta jau antradienį.

„Tas detales, kurios tikrai nebegali pakenkti ikiteisminiam tyrimui, nes yra pirminiai veiksmai atlikti, sužinosite, mes suinteresuoti kuo greičiau atsakyti į klausimus žmonėms, kad nebūtų interpretacijų, kad galbūt nusikaltėliai tarpusavyje santykius aiškinosi ar dar kažkokia panaši situacija buvo. Tikrai šiandien visus atsakymus gausite“, – LRT radijui teigė S.Skvernelis.

Primename, kad 17-metis Biržuose buvo nužudytas šeštadienio vakarą. Vienas įtariamasis buvo sulaikytas netrukus po nusikaltimo, o antrasis – Dainius Miliukas – į Vilniaus 1-ąjį policijos komisariatą atėjo pats pirmadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius