-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03 /11:11

Policijos reidą prie Jonavos pamatęs vilkiko vairuotojas bandė staigiai numigti ir išsiblaivyti

Lietuvos kelių policijos tarnyba, kaip ir kone kasdien, penktadienį surengė specialų reidą, kurio metu tikrino vairuotojų ir jų transporto priemonių būklę. Šįkart Jonavus rajone prie posūkio į Elektrėnus dirbančius pareigūnus nustebino vienas sunkvežimio vairuotojas, beje, turėjęs kabinoje alkoholio tikrintuvą, tačiau vis tiek išvykęs į kelionę neblaivus. Įkliuvęs policijai šis vairuotojas bandė desperatiškai gelbėtis.
Reido akimirka
Reido akimirka. Pareigūnai nutarė patikrinti kelkraštyje sustojusio vilkiko vairuotoją. / LKPT nuotr.

Penktadienį Jonavos krašte rengiamo Lietuvos kelių policijos tarnybos reido rezultatai bent iki 9.30 val. buvo kuklūs – tikrintojams įkliuvo vienas girtas vairuotojas, o dar vienam vairuotojui buvo anuliuota jo transporto priemonės techninė apžiūra.

Tačiau netrukus pareigūnai sulaikė vieną juos savo elgesiu išties nustebinusį vilkiko su puspriekabe vairuotoją. Tokiems pervežimų profesionalams leistina girtumo riba – tik 0,2 promilės alkoholio. Kaip paaiškėjo vėliau, šis vairuotojas, kad žinotų, kada gali, o kada dar negali vairuoti, kabinoje turėjo alkoholio tikrintuvą. Tačiau juo nepasinaudojo.

Artėjančiame tikrinamų automobilių sraute policininkai netikėtai pamatė vilkiką „Renault“, įsijungusį avarinę signalizaciją ir nusukusį į kelkraštį. Užuot šokęs iš kabinos tvarkyti „gedimo“, vairuotojas užsirakino viduje ir neva atsigulė miegoti.

Policija buvo priversta jį pažadinti.

Vyriškis atrakino kabiną ir pasitikrino blaivumą – prietaisas parodė 0,48 promilės. Vyras ėmė aiškinti, kad alaus maktelėjo tik dabar čia sustojęs, prieš miegą.

Policininkams kilo elementarus klausimas: kur butelis arba skardinė?

Jokios fantastinės versijos 45 metų vairuotojas P.U. apie taros dingimą nebuvo sugalvojęs. Jam surašytas protokolas dėl vairavimo neblaiviam. Vyriškiui gresia netekti vairuotojo pažymėjimo, taip pat ir šios srities darbo. Beje, pagal tachografo užfiksuotus duomenis, šis vilkiko vairuotojas penktadienį 7 val. startavo iš Vilniaus. Kiek tuo metu jo organizme buvo promilių, belieka tik spėlioti.

15 pažeidmų per 3 valandas

Forminant šį pažeidimą, taip pat per kelis šimtus metrų neprivažiavęs iki policijos sustojo dar vienas krovininis sunkvežimis – paaiškėjo, kad jam neatlikta valstybinė techninė apžiūra.

To paties reido metu apie 8.30 val. Jonavoje sustabdytas „Audi 80“ vairavęs Z.S. (gim. 1979 m.). Statybininkas jonaviškis įpūtė 0,51 promilės, todėl iškart buvo nušalintas nuo vairavimo. Į reido vietą atvažiavo jo kolegos ir mašiną paėmė. 

Be to, Jonavoje sustabdytas „VW Passat“, kurį vairavo 19-metis jonaviškis, negalėjęs vairuoti – tokios teisės jis apskritai nėra įgijęs.

Penktadienį per 3 valandas (nuo 7 iki 10 val.) trukusį reidą budrūs Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai patikrino daugiau kaip pusantro šimto automobilio, nustatė 15 KET pažeidimų, dėl techninių gedimų anuliavo 3 mašinų techninės apžiūros galiojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius