Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policininkams dažniausiai meluoja savo vyrus pagąsdinti norinčios moterys

Pastaruoju metu Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai neretai sulaukia melagingų pranešimų telefonu. Melagingi asmenų skambučiai ne tik trikdo pareigūnų darbą, bet ir trukdo prisiskambinti tiems, kuriems tuo metu galbūt iš tikrųjų reikalinga pagalba.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pernai Joniškio policijos komisariatas užregistravo 20 nepasitvirtinusių pranešimų apie pažeidimus ar nusikaltimus. „Melagiai“ (dažniausiai policijai skambina nuo alkoholio apsvaigę žmonės) tyčia telefonu iškviečia policijos pareigūnus, pranešdami apie nesamą įvykį, triukšmą gyvenamosiose vietose, o dažniausiai dėl tariamo smurto artimoje aplinkoje.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad dėl „smurto“ dažniausiai skambina moterys norėdamos pagąsdinti savo vyrus, tačiau tie skambučiai vėliau joms gali brangiai kainuoti.

Surinktos pažeidimo medžiagos perduodamos Joniškio rajono apylinkės teismui. Policijai priskaičiuota žala, dėl melagingų iškvietimų, 2012 m. sudarė apie 1 tūkst. litų, be to,  pažeidėjas  dar privalo susimokėti teismo paskirtą baudą. Šiemet Joniškio rajone jau yra užregistruoti 3 melagingi pranešimai.

Policija įspėja, jog už žinomai melagingą policijos iškvietimą gresia bauda nuo 300  litų iki 600 litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Už melagingą pranešimą  apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, galima sulaukti baudos arba arešto, arba laisvės atėmimo iki dvejų metų.

Jei melagingai pranešta ar paskleista žinia apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, ir jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius