Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praėjusią parą ugnis niokojo gyventojų turtą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 17 gaisrų bei atliko 10 kitų gelbėjimo darbų. Laimė, žmonių aukų juose pavyko išvengti.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 11 val. Alytuje, Santaikos gatvėje, užsidegė automobilis Audi 80. Gaisro metu apdegė mašinos variklio skyrius, variklio skyriaus gaubtas ir priekiniai sparnai. Gaisras įsiplieskė dėl kuro tiekimo sistemos gedimų.

Antradienį ryte gautas piliečio pranešimas, jog atvykęs ryte į jam priklausančią kaimo turizmo sodybą, rado čia sudegusią pavėsinę. Per gaisrą sudegė pavėsinė, joje buvę stalai ir suolai bei 5 lovos. Apdegė prie pavėsinės esančios pirties dalis medinės sienos apdailos, sutrūko dviejų langų stiklai. Įvykis tiriamas.

Apie 14.45 val. gaisras kilo Kėdainiuose, Josvainių gatvės daugiabučio namo bute. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti, tad atvykęs priešgaisrinės priežiūros inspektorius nustatė, kad dviejų kambarių bute stipriai apdegė sofa-lova, aprūko viso buto sienos, lubos, buitinė technika. Buto savininkas pastaruoju metu čia negyveno, jis išvykęs į užsienį. Įvykį tiria policija.

Apie 19.35 val. Klaipėdoje, Jūrininkų gatvėje, užsiliepsnojo medinis namas, kuriame buvo įsikūrusi gyvūnų prieglauda. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė 18 kačių, 15 šunų, visi viduje buvę daiktai, apdegė vidaus patalpos ir pertvaros, pradegė lubos 20 kv. m plote, nuo karščio išdužo 7 langai. Įvykis tiriamas.

Apie 20.25 val. Prienuose, Liepų gatvėje esančiame garaže, užsidegė automobilis VW Golf, kurį iš garažo spėjo išstumti pats šeimininkas. Per gaisrą išdegė automobilio salonas, variklio skyrius, aprūko garažo sienos. Ir šio gaisro priežastis bei nuostoliai tikslinami. 

Apie 21.40 val. Varėnos rajone, Perlojos kaime, gaisras kilo individualiame gyvenamajame name. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, vietomis pradegė perdengimas, sugadintas viduje buvęs turtas, apdegė namo sienos.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, 30 min. po vidurnakčio Panevėžyje, Smėlynės gatvės daugiabučiame name, užsidegė 5-ame aukšte esantis butas. Per gaisrą išdegė vonios kambarys, prieškambaryje buvę daiktai, aprūko visas butas. Ir šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko ir 10 kitų gelbėjimo darbų. Apie 12.45 val. Šakių ugniagesiai iš policijos gavo pranešimą, jog Rėžgalių kaime, Sudargo miške, į pelkę įsmuko arklys. Atskubėję ugniagesiai, panaudoję gaisrinę žarną ir gelbėjimo virvę, gyvulį sėkmingai ištraukė.

Apie 23.50 val. Kauno GMP stoties dispečerė pranešė, kad ties naujuoju Karmelitų tiltu į Nemuno salą nukrito žmogus, kurį reikia iškelti. Ugniagesiai medikų neštuvais nunešė 31-erių metų vyrą į greitosios pagalbos automobilį, kuris jį nuvežė į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius