Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose išgebėti du žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyta 12 gaisrų ir 74 kiti gelbėjimo darbai, kuriuos atliko Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.
Įvykio vietoje
Gaisro vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Nors gaisrų praėjusią parą buvo nedaug, tačiau dviejuose buvo išgelbėti du žmonės. Vienas toks gaisras antradienį popiet  kilo Alytuje, Vilties gatvėje esančiame bute. Per gaisrą apdegė virtuvės  ir koridoriaus apdaila bei ten buvę baldai, o ugniagesiai iš uždūmintų patalpų išvedė ir medikams perdavė  dūmais apsinuodijusį 59 metų vyrą . Gaisro priežastis – neatsargus buto gyventojų rūkymas.

Kitas žmogus buvo išgelbėtas per gaisrą, kuris taip pat vakar popiet kilo Kupiškio rajono Puponių miestelyje esančiame rajono savivaldybei priklausančiame pastate. Čia vienoje iš patalpų degė lova, o joje rastas vyras buvo išvestas į lauką ir perduotas greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Lova irgi buvo išnešta į lauką ir užgesinta. Ir šis gaisras kilo dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi.

Keliolika  gyventojų antradienį ugniagesiai gelbėjo iš apsemtų gyvenamųjų namų, nes vanduo jau grėsė jų gyvybėms. Beveik visi jie buvo evakuoti Panevėžio rajone iš Lėvens apsemtų sodų bendrijų teritorijų. Štai Šeškų kaime buvo evakuoti vyras, moteris, vaikas ir šuo, Piniavos kaime iš vieno namo perkelta susižeidusi moteris,  iš kito namo  – du gyventojai ir taip pat šuo, Tičkūnų kaime – 4 asmenų šeima, Pamarliškio kaime evakuotas vienas žmogus.

Šiose trijose Panevėžio rajono seniūnijose šiuo metu ir bene sudėtingiausia padėtis, nes vanduo čia užliejo 7 sodų bendrijas ir vietomis siekia apie 2 metrus. Šiose teritorijose ugniagesiai nuolat žmonėms teikia pagalbą, evakuoja apsemtus gyventojus. Tiems žmonėms, kurie atsisako evakuotis, ugniagesiai padeda pristatyti maisto produktus, geriamąjį vandenį.

Gelbėtojai teikia pagalbą ir kituose šalies rajonuose apsemtiems vandeniu gyventojams. Toliau siurbiamas vanduo Kauno rajone iš užlietų kaimų šalia Neries upės,  Tauragės rajono Pagramančio miestelyje, Joniškio mieste ir daugelyje kitų  šalies vietų. Ugniagesiams tenka gelbėti ne tik pačius apsemtus gyventojus, bet ir jų turtą.

Potvynis jau prasidėjo ir Nemuno žemupyje. Jau yra ir pirmieji jo ženklai. Vienas tokių – vanduo užliejo Šilutės – Rusnės kelią. Vandens  gylis ryte siekė apie 20 cm. Ir jis nuolat didėjo. Daugelyje vietų išsiliejo Nemunas.  Vanduo semia ir vis daugiau pamario teritorijos.  Potvynio zonoje pradėjo dirbti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Operacijų  centro pajėgų valdymo  grupė, gelbėtojams į pagalbą atvyko ir kariškiai su specialiąja technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius