Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 34 gaisrus, atliko 14 kitų gelbėjimo darbų bei Biržuose, iš Pasvalio gatvėje esančio privataus tvenkinio, ištraukė nuskendusio 49-erių metų vyro kūną. Deja, neišvengta žmogaus žūties ir viename gaisre.
Ugniagesys
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį apie 2 val. ugniagesiai gavo pranešimą, jog Šakių rajone, Griškabūdžio miestelyje, Mokyklos gatvėje, dega individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus į nelaimės vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu supleškėjo namo stogas, išdegė vidus. Užgesinus gaisrą, kambaryje ant grindų buvo rastas stipriai apdegęs, kaip spėjama, namo savininko kūnas. Kaip aiškėja, dėl neatsargaus namo šeimininko rūkymo čia buvo užsidegęs lovos čiužinys, kurį vandeniu užliejo name buvęs kitas 42-ejų metų vyras, kuris vėliau išėjo miegoti į ūkinį pastatą, palikęs miegantį namo savininką. Manoma, kad tragiškai pasibaigęs gaisras įsiplieskė nuo gerai neužgesinto įsismilkusio čiužinio.

Antradienį tik rytą buvo užgesintas dar vėlų pirmadienio vakarą kilęs gaisras Radviliškio rajone, Vainiūnų kaime esančiame ūkiniame pastate. Per gaisrą nudegė apie 200 kv. pastato stogo, apdegė bei vandeniu buvo sulieta 50 rulonų šieno ir 50 rulonų šiaudų. Manoma, kad pastatas buvo padegtas, o įvykio aplinkybės tiriamos.

Apie 16.35 val. gaisras kilo Šakių rajone, Ūsų kaime stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Gaisro metu apdegė ir aprūko virtuvės ir vonios sienos, namų apyvokos daiktai. Gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 23.40 val. gaisras kilo gyvenamajame name Akmenės rajone, Papilės miestelyje, Liepų gatvėje. Netrukus atskubėję ugniagesiai, su kvėpavimo aparatais patekę į uždūminto namo vidų, greitai užgesino kambaryje degusią lovą.

Dar vienas gyvenamasis namas naktį iš antradienio į trečiadienį po vidurnakčio užsidegė Šiauliuose, Rusnės gatvėje. Per gaisrą išdegė remontuojama patalpa, aprūko sienos ir lubos, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, apdegė palėpės medinės konstrukcijos. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Apie 23.30 val. Panevėžio rajone, Mitriūnų kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Per gaisrą nudegė ir šalia stovinčio tvarto stogas ir siena. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius