-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 25 /13:19

Pribloškianti vieša teisiamo verslininko Gedimino Jackos išpažintis: „Buvau neviltyje ir norėjau išeiti iš gyvenimo...“

Vilniaus apygardos teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir nužudymų kaltinami Viktoras Mula, Audrius Skėris, Markas Kardišauskas, Šarūnas Juodžbalys, Gediminas Jacka, Jonas Bielskis, Arikas Pastuškovas, Gintautas Žukauskas ir Benas Juodris. Pirmadienio posėdyje kaltinamieji sakė paskutinį žodį. Palangos verslininkas G.Jacka prisipažino, kad dėl visų jį užgriuvusių negandų jau planavo nusižudyti. Bet žmona neleido.
Gediminas Jacka
Gediminas Jacka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį teismas sostinėje toliau nagrinėja bylą, kurio dvylika asmenų kaltinami dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir nužudymų.

Šios dienos posėdyje kiekvienam kaltinamajam suteikta teisė tarti teismui paskutinį žodį.
Pirmasis į tribūną pakviestas žinomas Palangos verslininkas Gediminas Jacka.

„Nesuprantu, kodėl aš čia“, – iškart pareiškė G.Jacka.

Kaip žinoma, verslininkas G.Jacka yra kaltinamas, kad siekdamas atkeršyti Hilarijui Gediminui Sasnauskui už kreipimąsi į teisėsaugą ir duotus parodymus baudžiamojoje byloje, kurių pagrindu Mažeikių rajono teismo 1984 metų nuosprendžiu palangiškis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas laisvės atėmimo bausme už kurstymą duoti kyšį, nusprendė suorganizuoti šio verslininko iš Telšių nužudymą.

„Absoliučiai nieko blogo gyvenime nesu padaręs“, – teismą tikino verslininkas.

Jis pasakojo, kiek kančių jam, niekuo dėtam ligotam žmogui, suteikė šis teismo procesas.
„Aš jau buvau neviltyje ir norėjau išeiti iš gyvenimo“, – prasitarė kaltinamasis. G.Jacka pridūrė, kad to padaryti neleido jam žmona, įspėjusi, kad tokiu atveju pasielgs taip pat.

G.Jackos atžvilgiu byla turėtų būti nutraukta dėl senaties. Tačiau verslininkui tai netinka – jis siekia būti išteisintas, pripažįstant jo nekaltumą.

Kaltės nepripažino ir dauguma kitų kaltinamųjų.

15min.lt primena, kad prokuroras Artūras Urbelis šio baudžiamojo proceso pabaigoje smogė iš peties: jis paragino teismą trim kaltinamiesiems – A.Skėriui, M.Kardišauskui ir Š.Juodžbaliui – skirti griežčiausią kalėjimo iki gyvos galvos bausmę.

„Esu nekaltas. Prokuroras kalbėjo negražiai, vaizdavo mane kaip žiaurų nusikaltėlį, kuris nusipelnė praleisti visą gyvenime nelaisvėje. Bet tokia yra realybė – esu iš tikrųjų nekaltas. Apkaltintas nusikaltimais, kurių nesu padaręs“, – kalbėjo A.Skėris.

„Nė vienoje žmogžudystėje nesu dalyvavęs. Nežinau, ką tai reiškia – žudyti žmogų“, – savo nekaltumu teismą tikino ir M.Kardišauskas.

„Prašau mane išteisinti“, – lakoniškai į teismą su paskutiniu žodžiu kreipėsi Š.Juodžbalys.

Net penkerius metus nagrinėtoje byloje teismas nuosprendį planuoja paskelbti gruodžio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius