Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pričiuptas greitu „Saab“ automobiliu nuo policijos pabėgęs vairuotojas

Pareigūnai pagaliau pričiupo dziudo trenerio V.Klimašausko bičiulį Mindaugą, po neramumų Panevėžio kavinėje nuo policijos pabėgusį greitesne nei patrulių transporto priemone.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Balandį 15min.lt pasakojo, kaip Panevėžio dziudo federacijos vadovas Vidas Klimašauskas po vaišių kavinėje atsidūrė policijoje, o jo bičiulis Mindaugas Jakštas (gimęs 1963 m.) nuo pareigūnų paspruko greitu automobiliu „Saab 9-5“.

Panevėžiečiai policininkai pagaliau nustatė vairuotoją, surašė jam protokolą už avariją ir pabėgimą iš įvykio vietos bei visą šią medžiagą perdavė teismui. Administracinio teisės pažeidimo bylą Panevėžio miesto apylinkės teisme numatoma nagrinėti jau birželio 18 dieną.

Parengti medžiagą teismui nebuvo paprasta, mat M.Jakštas neigė vairavęs greitąjį automobilį „Saab“. Tačiau, anot Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo poskyrio viršininko Einio Kudžmos, pareigūnams pavyko rasti bent keletą liudytojų, kurie atpažino ir patvirtino, jog „Saab“ vairą sukiojo būtent Mindaugas Jakštas. „Pats nelabai pripažino, bet yra įrodymų pakankamai, kad jis ten vairavo“, – 15min.lt antradienį sakė E.Kudžma.

Prie kavinės kliudė „Peugeot“

15min.lt primena, jog visa ši istorija prasidėjo, kai panevėžietis naujienų portalo skaitytojas informavo: „Ketvirtadienio vakarą, apie 23 val., po išgertuvių Kranto g. 12 esančioje kavinėje žymus Panevėžio dziudo treneris, Dziudo federacijos vadovas Vidas Klimašauskas visiškai nebesiorentuojantis erdvėje buvo išvežtas su policijos palyda.

Gamintojo nuotr./Oficialu: „Saab“ atiteks „Koenigsegg“
Gamintojo nuotr./„Saab“ ženklas

Prieš tai kartu su juo girtavęs daugmaž 40 metų, apie 180 cm ūgio, sportiško sudėjimo asmuo, sukėlęs apsistumdymą (muštynėmis tai pavadinti gal būtų per stipru) kavinėje, svirduliuodamas sėdo į tamsiai mėlynos spalvos automobilį „Saab“ (valst. nr. DRK 748), manevruodamas kliudė šalia stovintį automobilį „Peugeot“ ir pasišalino iš įvykio vietos, vos nepartrenkęs kelių kelią pastoti bandančių žmonių. Mieste vyko automobilio gaudynės, bet vairuotojas sugebėjo pasprukti nuo policijos, dideliu greičiu išvažiavęs iš miesto Kauno kryptimi.“

Apie šį eismo įvykį operatyviai buvo pranešta policijai, pareigūnai prie kavinės užfiksavo techninę avariją bei pabėgimą iš įvykio vietos.Mindaugas J. neprisipažino vairavęs, todėl pareigūnams teko remtis liudininkų parodymais.

Patruliams nepavyko pasivyti bėglio su „Saab“. Pareigūnai vijosi automobilį apie 20 kilometrų, iki Ramygalos miestelio Panevėžio rajone. Patruliams teko pripažinti, kad jų tarnybinis automobilis nebuvo toks greitas kaip bėglio. Pareigūnai pagal 2001-ųjų laidos „Saab 9-5“ numerius išsiaiškino, kad mašinos savininkas M.Jakštas registruotas Kaune. Poskyrio viršininko E.Kudžmos žiniomis, faktiškai jis gyvena Panevėžyje. Kur pasprukęs nuo policijos vairuotojas tą naktį nuvažiavo, policija duomenų neturi.

Vaikščios pėsčias mažiausiai 3 metus

Nepakliūdamas į rankas pareigūnams netrukus po įvykio, „Saab“ vairuotojas išvengė blaivumo patikrinimo. Tačiau, anot E.Kudžmos, tokiu būdu administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo nieko nelaimėjo. Mat už pabėgimą iš avarijos vietos gresia didesnė nuobauda nei už vairavimą neblaiviam.

Jei teisme pasitvirtins, jog MJakštas vairavo „Saab 9-5“, padarė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos – jam grės bauda nuo 3000 iki 4000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo iki 5 metų. „Tikrai jam nebus per mažai“, – replikavo Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo poskyrio viršininkas E.Kudžma.

Dziudo treneriui V.Klimašauskui, kuriam po linksmybių Panevėžio kavinėje buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas, ši istorija beveik atsirūgo: jam skirta simbolinė nuobauda už pasirodymą girtam viešoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius