Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pričiuptas internete nesertifikuota pirotechnika prekiavęs aštuoniolikmetis kaunietis

Gruodžio mėnesį, prasidėjus prekybai pirotechnikos priemonėmis, policijos pareigūnai atidžiau stebi ir siekia užkardyti pirotechninių priemonių prekybos bei naudojimo pažeidimus. Antradienį, Kauno rajone, Lapėse, pas aštuoniolikmetį gyvenamosiose ir pagalbinėse (garaže) patalpose rasta įvairių rūšių pirotechninių gaminių.
Nelegali pirotechnika
Nelegali pirotechnika / Kauno apskrities VPK nuotr.

Prieššventiniu ir švenčių laikotarpiu didesnis dėmesys skiriamas ir toms vietoms, kur pirotechnikos priemonės gali būti naudojamos pažeidžiant nustatytas taisykles – mokyklose, kioskuose bei parduotuvių prieigose, turgavietėse, miestų aikštėse, paauglių pamėgtose susibūrimo vietose.

Todėl gruodžio 6 d., gavus informacijos dėl nelegalios prekybos pirotechnika, siekiant apsaugoti kitų asmenų, ypatingai nepilnamečių sveikatą ir gyvybę, Kauno apskrities pareigūnai nedelsiant atliko patikrinimą.

Kaip praneša Kauno apskrities policija, buvo rasta į bendrą junginį sujungtų 10 vnt. įvairių rūšių fejerverkų, kurie vientisai apvynioti lipnia juosta ir sujungti knatu; 2 dėžutės petardų (kiekvienoje po 20 petardų) „Petardy Lontowe“, 30 petardų „DUM BUM“, 6 petardos „Little JOE“, 1 fejerverkas „SKULL 5“.

Aštuoniolikmetis pirotechnika prekiavo internetu, t. y. įvairiuose interneto portaluose buvo įdėjęs skelbimus, kad parduoda pirotechninius gaminius. Jaunuolis neturėjo licencijos vykdyti tokios prekybos, be to, pirotechninės priemonės buvo nesertifikuotos.

Kauno apskrities VPK pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla, kas užtraukia baudą nuo 289 iki 868 eurų su pagamintos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.

Policija primena, kad pirotechnikos priemones draudžiama naudoti poilsio metu nuo 22 val. iki 08 val. ryte, išskyrus švenčių dienas, masinių pramogų renginius. Pirotechnikos priemonių naudojimo taisyklės taip pat draudžia šias priemones naudoti ne pagal paskirtį, apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Antros ir trečios kategorijos pirotechnikos priemonių negalima naudoti arčiau kaip 30 metrų šalia mokyklų, gydymo įstaigų, maldos namų, šarvojimo patalpų, kitų Savivaldybės tarybos nustatytų vietų.

Dėl neatsargaus elgesio su pirotechnikos priemonėmis kasmet nukenčia bent keli žmonės, ypač savo ir aplinkinių sveikata ar net gyvybe rizikuoja vaikai ir nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius