Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 28 /13:17

Pričiuptas Kauno policininkas, savo kolegei iš Lazdijų rajono perdavęs 100 eurų

Lazdijų rajone demaskuotas naminės degtinės fabrikėlis. Istorija išskirtinė tuo, kad Lazdijų policininkė gavo kyšį iš kolegos pareigūno Kaune, prašiusio netrukdyti jo pažįstamai moteriai Krikštonių kaime varyti degtinės. Beje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos valdybos Viešosios tvarkos transporto skyriaus viršininkas E.P. tarnybos netęsia – vykstant ikiteisminiam tyrimui jis išėjo iš policijos dėl sveikatos būklės, išsaugodamas socialines garantijas.
Standartinis policijos pareigūno kabinetas: paprastas, bet patogus
Asociatyvinė iliustracija: Kauno policija / Milenos Migonytės/15min.lt nuotr.

Įkliuvo dabar jau buvęs Kauno policininkas, bandęs dangstyti Lazdijų rajono naminukės varytoją ir papirkęs kolegę

Ši istorija prasidėjo praėjusios vasaros pradžioje.

„Tai tikrai išskirtinis atvejis, kad policininkas mėgintų papirkti kitą pareigūną“, – pabrėžė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Imuniteto skyriaus viršininkas Vidas Ogulevičius.

Pirmadienį per pietus Policijos departamente dėl šio įvykio surengta speciali trumpoji spaudos konferencija.

Tyrimas Lazdijų rajone prasidėjo, kai viena vietos komisariato pareigūnė savo vadovybei prasitarė sulaukusi netikėto savo kolegos policininko, dirbančio Kaune, pasiūlymo.

Kaunietis prašė kolegės neatlikti tyrimo vienos moters atžvilgiu, kuri buvo įtariama neteisėtu verslu. Kaip paaiškėjo vėliau, naminės degtinės varytoja iš Lazdynų rajono – sena Kauno policininko pažįstama.

Pareigūnas už galimybę jo bičiulei ramiai dirbti Lazdijų rajono policininkei pasiūlė 200 eurų. Kaunietis įkliuvo su įkalčiais, kai dalį kyšio tiesiogiai perdavė.

Įdomus niuansas: pradėjęs derybas dėl „stogo“ naminukės varytojai, vyras dar buvo policininku, o sulaikymo metu dėl sveikatos problemų jau buvo palikęs tarnybą Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Dar vienas šios istorijos ypatumas: tyrėjams iškart teko kelti ir antrą baudžiamąją bylą. Mat pati nelegalaus degtinės fabrikėlio šeimininkė, sulaukusi tikrintojų, pati pabandė išvengti gresiančios atsakomybės irgi brukdama kyšį.

Aptiko per 1,5 tonos brogos

Policijos departamento atstovų pirmadienį paviešintame pranešime pasakojama, kad Alytaus apskrities VPK Iminuteto skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą byloje dėl papirkimo, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tyrimas pradėtas gavus informaciją, jog Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Viešosios tvarkos transporte skyriaus viršininkas E. P. susitarė su bendrininke Z. S. papirkti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėją. Tyrėjai kyšis buvo siūlomas už tai, kad ši netikrintų pilietės Z. S. vykdomos neteisėtos veiklos, gaminant naminę degtinę ir kad teiktų informaciją apie planuojamus rengti reidus.

Tuo tikslu pareigūnas E. P. iš pilietės Z. S. gavo 200 eurų, o 100 eurų perdavė  tyrėjai, vykdančiai teisėsaugos institucijos užduotį. Įtariamasis E. P. buvo sulaikytas, jam pareikštas įtarimas pagal LR BK 22 str. ir 227 str. 2 d. (pasikėsinimas papirkti). Pilietei Z. S. taip pat pareikšti įtarimai pagal LR BK 22 str.  ir 227 str. 2 d. . 

Atliekant kratą pas pilietę Z. S. rastas didelis kiekis brogos (per 1,5 tonos), išimta naminė degtinė (per 40 litrų). Įtariamoji sulaikymo metu vėl siūlė kyšį Alytaus apskr. VPK Lazdijų r. PK pareigūnams, kurie dirbo įvykio vietoje, dėl to  Z. S.  Lazdijų r. PK pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo bei  dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo.

Antras atvejis Alytaus krašte

„Turime nekasdienį atvejį stabiliai augant papirkimų skaičiui Lietuvoje, užfiksuojame tokius atvejus, kai patys pareigūnai bando papirkti savo kolegas“, – per spaudos konferenciją pirmadienį Policijos departamente Vilniuje sakė Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Šį mėnesį 15min.lt jau rašė, kad Alytaus Ekonominės policijos skyriaus viršininko nesugundė pavaldinės siūlytas kyšis. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausioji tyrėja R.M. kaltinama bandymu perduoti 400 eurų kyšį savo skyriaus viršininkui. Vadovas bandytas papirkti dėl to, kad nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas kitoje medžiagoje pagal LR BK 204 str., dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Elanas Jablonskas ir Vidas Ogulevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./PD surengtoje konferencijoje tyrimą pristatė Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas (kairėje) ir Alytaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus viršininkas Vidas Ogulevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius