-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 05 /11:30

Prie Neries gulėjusią vilnietę užgriuvo lūžęs medis, poilsiautoja – reanimacijoje

Vilniuje, Žvėryne, poilsio zonoje prie Neries upės – kraupi nelaimė. Lūžus sutrūnijusiam medžiui, dalis kamieno užkrito ant poilsiautojos. Daug traumų patyrusi 59 metų vilnietė be sąmonės išvežta į ligoninę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininkės Justinos nuotr.

Itin tvankią pirmadienio popietę vilnietė mėgino rasti užuovėją poilsio zonoje Vilniaus centre, prestižiniame Žvėryno rajone.

Atvykusi dviračiu, poilsiautoja pasitiesė paklodę Neries pakrantėje, netoli Latvių gatvės, kur į Vingio parką veda pėsčiųjų tiltas.

Moteris buvo visiškai atsipalaidavusi ir nelaimės, galima sakyti, tiesiai iš dangaus tikrai nesitikėjo – virš jos galvos buvusio medžio sutrūnijęs kamienas triokštelėjo ir masyvios šakos krito tiesiai ant vilnietės.

Įvykio liudininkės Justinos nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininkės Justinos nuotr./Įvykio vietoje

59 metų nukentėjusioji be sąmonės išvežta į ligoninę, ji paguldyta į reanimacijos skyrių.

Kaip 15min.lt pasakojo nelaimės liudininkė Justina, pasigirdus triokštelėjimui, į nelaimės veitą iškart suskubo netoliese poilsiavusi pora.

Nelaimę pamatė ir per pėsčiųjų tiltą kaip tik tuo metu ėjęs vyriškis. Žmonės nedelsiant paskambino bendruoju pagalbos telefonu (skambutis į BPC fiksuotas 17.36 val.).

Į įvykio vietą žaibiškai atlėkė greitoji. Nukentėjusiosios būklė buvo tokia kritinė, kad medikai išvežė nukentėjusiąją greičiau, nei Latvių gatvę pasiekė sostinės policijos patruliai.

17.36 val., Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovai Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnus informavo, kad į gydymo įstaigą be sąmonės atvežta ir į II reanimacijos skyrių paguldyta vilnietė Tatjana M. (gim. 1955 m.), sužalota gamtos kampelyje netoli Latvių gatvės.

Konkrečiai dėl šio pavojingo medžio prieš kelerius metus buvo kreiptasi į savivaldybę, tačiau niekas į gyventojų skundą nereagavo.

Medikai nukentėjusiajai iškart nustatė daugybinius kūno sužalojimus. Kaip stipriai sužalota vilnietė, galima spręsti vien pagal vaizdą įvykio vietoje – poilsiavietėje liko nuo galvos nuplėštos moters plaukų sruogos.

Palyginti netoliese, Naujamiestyje, gyvenanti Tatjana ilsėtis prie Neries buvo atvykusi dviračiu. Ji ilsėjosi viena. Moterį išvežus į ligoninę, įvykio vietoje liko ir jos mobilusis, piniginė su 130 litų.

Policininkai skubiai surado ir į nelaimės vietą nedelsiant atvykti paprašė nukentėjusiosios sutuoktinį.

Žvėryno gyventoja Justina 15min.lt minėjo, kad vietos bendruomenės nariai jau seniai įžvelgė sudžiuvusių ir sutrūnijusių medžių keliamą grėsmę. Konkrečiai dėl šio medžio į Vilniaus miesto savivaldybę, pasak Justinos, sykį buvo kreiptasi maždaug prieš kelerius metus.

Tačiau per tiek laiko niekas į Žvėryno gyventojų skundą nesureagavo.

Nelaimės aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius