-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnai persekiojo kontrabandą gabenantį automobilį

Pagėgių pasieniečiai vaikėsi sprunkantį įtartiną automobilį, kuris vėliau aptiktas su kontrabandiniu kroviniu.
Pasieniečių persekiotas „Subaru“
Pasieniečių persekiotas „Subaru“ / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos bei Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Jurbarko rajono Kazikėnų kaimu, prie Nemuno, pastebėjo grupę asmenų.

Netrukus prie jos privažiavo tamsios spalvos automobilis, į jį minėti asmenys ėmė krauti dėžes.

Pasieniečiai stabdė nuo pakrantės važiuojantį automobilį, tačiau jo vairuotojas, kaip ir tikėtasi, ignoravo reikalavimą sustoti ir padidino greitį.

Tolėliau esantys VSAT pareigūnai ant kelio patiesė dygliuotą metalinę juostą, vadinamąjį ežį, tačiau bėglys ją pervažiavo ir pavojingai manevruodamas nulėkė Tauragės link.

„Subaru“ pasieniečiai vijosi apie 15 kilometrų ir netrukus mašiną aptiko paliktą likimo valiai ties Tauragės rajono Eičių kaimu. Vairuotojui pavyko pasprukti.

Transporto priemonės salone VSAT pareigūnai aptiko 18 dėžių cigarečių „Saint George Lights“. Visi 8930 pakelių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tuo pačiu metu kita pasieniečių grupė sulaikė nuo paupio bėgančius keturis asmenis, į minėtą „Subaru“ krovusius dėžes su rūkalais.

Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji yra Tauragės gyventojai: 31, du 22-ejų ir 18 metų. Jie neturėjo privalomų VSAT leidimų būti sienos apsaugos zonoje. Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo pradėtos administracinės teisenos.

Įvykio aplinkybes besiaiškinantys VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos pažeidimo bei kontrabandos gabenimo.

Automobilis ir rasti rūkalai laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius