Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie vienos Kauno senamiesčio kavinių konteinerį susprogdinęs vyras – išaiškintas

Kauno kriminalistai sučiupo vyrą, kuris įtariamas kiek mažiau nei prieš savaitę susprogdinęs šiukšlių konteinerį miesto centre. Už tai jam gresia iki dvejų metų nelaisvės, praneša Kauno apskrities policija.
Sudeginti konteineriai
Asociatyvi iliustracija / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Kaip praneša Kauno apskrities policija, gruodžio 3 d., apie 22.30 val., Kaune, šalia kavinės, esančios Muitinės gatvėje, lauke buvo susprogdintas šiukšlių konteineris. Sprogimo metu taip pat buvo apgadintas netoliese stovėjęs automobilis „Audi 100 Avant“.

Policijos pareigūnai nustatė įtariamąjį, gimusį 1990 metais. Kauniečiui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Centro policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Policija primena, kad pirotechnikos priemones draudžiama naudoti poilsio metu nuo 22.00 val. iki 8.00 val. ryto, išskyrus švenčių dienas, masinių pramogų renginius.

Pirotechnikos priemonių naudojimo taisyklės taip pat draudžia šias priemones naudoti ne pagal paskirtį, apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Antros ir trečios kategorijos pirotechnikos priemonių negalima naudoti arčiau kaip 30 metrų šalia mokyklų, gydymo įstaigų, maldos namų, šarvojimo patalpų, kitų Savivaldybės tarybos nustatytų vietų.

Dėl neatsargaus elgesio su pirotechnikos priemonėmis kasmet nukenčia bent keli žmonės, ypač savo ir aplinkinių sveikata ar net gyvybe rizikuoja vaikai ir nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius