-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prienų rajone aptikti du neteisėtai sumedžioti bebrai

Atlikę patikrinimą Prienų rajone, pareigūnai šalia vandens telkinio stovinčiame automobilyje aptiko spąstus ir sumedžiotą bebrą. Medžiotojui atimta teisė medžioti dvejiems metams, konfiskuoti spąstai ir paskirta bauda. Netoli esančioje bebravietėje rastas dar vienas sugautas bebras, įtariamasis dar nesurastas.
Smedžiotas bebras
Smedžiotas bebras / Alytaus apskrities VPK nuotr.
Alytaus apskrities VPK nuotr./Spąstai
Alytaus apskrities VPK nuotr./Spąstai

Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Prienų aplinkos apsaugos agentūros darbuotojais ir medžiotojų būrelio „Prienai“ medžiotojais, siekdami gerinti teisės pažeidimų prevenciją ir atskleisti brakonieriavimo atvejus, Prienų rajone organizavo bendrą patikrinimą.

Tikrinant vandens telkinius ir šalia esančias bebravietes, apie 21 valandą šalia Prienlaukio ežero, esančio Prienų rajone, Šilavoto seniūnijoje, rastas automobilis „VW Passat“. Apžiūrėjus automobilį, per langą viduje buvo matyti bebras ir spąstai.

Kadangi šiuo metu bebrų medžioklė draudžiama, niekam nekilo abejonių, kad šis žvėris sugautas neteisėtai. Įvykio vietoje brakonieriaus sulaikyti nepavyko. Nustačius automobilio savininką, paaiškėjo, kad tai 24 metų gretimo Mačiūnų kaimo gyventojas D.L. Tą vakarą minėto automobilio vairuotojas taip ir nepasirodė, todėl automobilis automobilvežiu buvo pristatytas į saugomą aikštelę.

Alytaus apskrities VPK praneša, kad kitą dieną automobilio savininkas D.L., atvykęs į policiją, prisipažino neteisėtai spąstais sugavęs bebrą. Tapęs medžiotoju tik 2012 metų liepos mėnesį, šis pilietis nesuprato savo pareigos ne tik medžioti, bet ir laikytis taisyklių, saugoti gamtą.

Už savo veiksmus brakonierius nubaustas administracine tvarka, jam dvejiems metams atimta teisė medžioti, konfiskuotas pažeidimo padarymo įrankis – spąstai. D.L. privalės atlyginti 1 tūkst. 96 litų žalą, padarytą gamtai.

Tą pačią dieną šalia esančioje bebravietėje rastas spąstais sugautas bebro patinas, tačiau asmenys, neteisėtai sugavę šį gyvūną, nenustatyti.

Atskleisti pažeidimai patvirtino būtinumą ir ateityje vykdyti patikrinimus, siekiant saugoti gamtą ir jos išteklius. Taigi toks bendras, sutelktas darbas – veiksmingesnis ir kokybiškesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius