Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš teismą stos keturi statybininkų vagonėlį susprogdinę kauniečiai

Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu sprogmenimis ir turto sunaikinimu kaltinami keturi vos vidurinį išsilavinimą turintys Kauno miesto gyventojai, rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Bendradarbiaudami su Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnais, išaiškinome ir baudžiamojon atsakomybėn patraukėme visuomenei pavojingu būdu svetimą turtą sunaikinusią bendrininkų grupę“‚ – policijos pareigūnų darbą vertino Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A.S. ir jo bendrininkai M.K., A.B. ir D.A. 2009 m. sausį viename iš Kauno miesto esančių daugiabučių namo sandėliuke iš gesintuvo, magnio drožlių ir salietros pasigamino sprogmenį.

Juo tą pačią dieną tyčia, visuomenei pavojingu būdu, susprogdino vienai uždarajai akcinei bendrovei priklausiusį turtą – vagonėlį, kuriame buvo sumontuota darbo laiko ir apskaitos sistema, kompiuteris.

M.K. ir D.A. prokurorė skyrė kardomąją priemonę – rašytinius pasižadėjimus neišvykti, kiti du bendrininkai bausmę už kitus nusikaltimus atlieka Pravieniškių pataisos namuose.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiąja pripažinta UAB pateikė šiek tiek daugiau nei 717 litų civilinį ieškinį.

Šiems jauniems 25-27 metų kauniečiams gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius