Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos neteisėtai šautuvus ir šovinius brakonieriavimui įsigijusi trijulė, tarp kaltinamųjų – ir buvęs policijos pareigūnas

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras V.Kulikauskas Mažeikių rajono apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys asmenys kaltinami tuo, kad neteisėtai disponavo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.
Medžioklinis šautuvas
Šautuvas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Telšių apskrities VPK pareigūnai, metu nustatyta, kad kaltinamasis V.K. nuo 2012 metų pradžios iki balandžio mėnesio neteisėtai įgijo du šaunamuosius ginklus (lygiavamzdį ir graižtvinį šautuvus) ir 3 šaudmenis, kuriuos neteisėtai laikė Telšių rajone esančioje sodyboje, kol 2012 m. gegužės 1 d. kratos metu juos surado policijos pareigūnai.

Šioje byloje E.A. kaltinamas tuo, kad 2010 metais taip pat neteisėtai įgijo du šaunamuosius ginklus (lygiavamzdį ir graižtvinį šautuvus) ir 7 šovinius, kuriuos 2012 m. balandžio 30 d., kartu su V.K., pastarajam priklausančiu automobiliu gabeno turėdami tikslą nelegaliai medžioti, kol 2012 m. gegužės 1 d., nakties metu, persekiojami policijos pareigūnų ir vengdami sulaikymo, vieną šaunamąjį ginklą išmetė ant kelio važiuojamosios dalies, o kitą- šalia kelio esančioje pievoje.

Šioje byloje mažeikiškis D.B. kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu, t.y. tuo, kad ne vėliau kaip 2012 m. kovo 19 d. iš tyrimo metu nenustatyto asmens neteisėtai įgijo šaunamąjį ginklą – 1959 metų pramoninės gamybos graižtvinį šautuvą, kurį už 500 litų pardavė kitam kaltinamajam – E.A., kuris šį ginklą perdavė V.K.

Be to, D.B. yra kaltinamas ir piktnaudžiavimu, t.y. tuo, kad būdamas policijos pareigūnu, siekdamas turtinės naudos, neteisėtai įgijo šaunamąjį ginklą ir jį pardavė kitam asmeniui, taip savo veiksmais sumažino pasitikėjimą Lietuvos policija, dėl ko buvo padaryta didelė žala valstybei.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Mažeikių rajono apylinkės teismui.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis baudžiamasis kodeksas numato arešto arba laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius